Αποσύρεται από το Moto GP o θρύλος Βαλεντίνο Ρόσι!

Η φετινή σεζόν θα είναι η τελευταία του θρυλικού Βαλεντίνο Ρόσι ως αναβάτη στο Moto GP όπως ανακοίνωσε επίσημα ο «γιατρός» σε συνέντευξη Τύπου το απόγευμα της Πέμπτης.

Εννέα παγκόσμια πρωταθλήματα και 115 (μέχρι τώρα) νίκες και στις 3 κατηγορίες (125, 250, 500 κ.εκ.) μετά, ο Βαλεντίνο Ρόσι αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να εγκαταλείψει την ενεργό δράση ως αναβάτης των δύο τροχών και να βάλει τέλος έτσι σε μια μυθική καριέρα 25 ετών!

Στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου για το GP Στυρίας, ο «γιατρός» έκανε την ιστορική ανακοίνωση στους εκπροσώπους του Τύπου, λέγοντας πως η φετινή σεζόν θα είναι και η τελευταία του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μοτοσυκλετών, στο οποίο συμμετέχει από το 1996.

O 42χρονος Ιταλός που αποτελεί συνώνυμο του Moto GP και έχει συνδέσει το όνομά του με τη χρυσή εποχή του σπορ, έκανε το ντεμπούτο του στην κατηγορία των 125 κ.εκ. το 1996, το 1998 μεταπήδησε στη μεσαία κατηγορία των 250 κ.εκ. ενώ από το 2000 και μετά μετέχει αδιαλείπτως στην μεγάλη κατηγορία του Moto GP.

Σε αυτή μετράει μέχρι στιγμής 89 νίκες, ενώ έχει ακόμη 14 στη μεσαία και 12 στη μικρή. Είναι επιπλέον ο μοναδικός αναβάτης στην ιστορία που έχει κατακτήσει τον τίτλο και στις τρεις κατηγορίες.

Βεβαίως, ο θρυλικός «γιατρός» δεν θα μείνει μακριά από τους αγώνες και την ταχύτητα. Στο Moto GP θα συνεχίσει ως ιδιοκτήτης της ομάδας που φέρει το όνομά του, της Aramco VR46 που θα τρέξει τη νέα σεζόν με τις μοτοσυκλέτες της Ducati, ενώ ο ως προς την… οδήγηση, δεν αποκλείεται η νέα σεζόν να τον βρει πάνω σε 4 τροχούς -αφού είναι γνωστή η αγάπη του και σε αυτούς- έχοντας εκφράσει το ενδιαφέρον του να μετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC) με τη Ferrari και στα χρώματα της δικής του ομάδας (VR46).

sdna.gr