Οι αποζημιώσεις των παραγωγών εσπεριδοειδών της Μυρτιάς στο επίκεντρο της συνάντησης Κωνσταντάρα – Σπήλιου

To θέμα της αποζημίωσης των παραγωγών εσπεριδοειδών της Μυρτιάς λόγω του μύκητα «Οργανισμός Καραντίνα – Μαύρος Ακανθώδης Αλευρώδης», ήταν το θέμα της συνάντησης του Δημάρχου Θέρμου κ. Σπύρου Κωνσταντάρα με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργο Στύλιο.

Με ανάρτησή του ο Δήμαρχος Θέρμου ενημερώνει ότι συμφωνήθηκε η άμεση αποστολή εκτιμητών της ζημιάς, σε συνδυασμό με την προσπάθεια παραγωγής και προώθησης με χρηματοδότηση του ΥΠΑΑΤ του αντιδότου του παράσιτου, που θα προστατεύσει καλλιέργειες και παραγωγή.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Κωνσταντάρα:

Ένα ταξίδι «αστραπή» σήμερα στην Αθήνα και συνάντηση με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Στύλιο, για το θέμα της αποζημίωσης των παραγωγών εσπεριδοειδών της Μυρτιάς, λόγω του μύκητα «Οργανισμός Καραντίνα – Μαύρος Ακανθώδης Αλευρώδης», μέσω διαθέσιμου χρηματοδοτικού προγράμματος.

Επίσης συμφωνήθηκε η άμεση αποστολή εκτιμητών της ζημιάς, εν συνδυασμώ με την προσπάθεια παραγωγής και προώθησης με χρηματοδότηση του ΥΠΑΑΤ του αντιδότου παράσιτου που θα σκοτώσει τον παραπάνω ιό και θα προστατευθούν καλλιέργειες και παραγωγή!

Ευχαριστώ τον υφυπουργό, τους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠΑΑΤ και φυσικά την εξαιρετική φίλη Λιλυ Καλογεωργου για την άρτια προετοιμασία της συνάντησης.