Αρ. Κοντοπάνου στον Antenna Star: «Έμπνευσή μου οι ήρωες της σύγχρονης ζωής» (Ηχητικό)

Για τις παραστάσεις με τον γενικό τίτλο «ΉΡΩΕς του [20]21» (Οξύ και Άλας), τις οποίες συνδιοργανώνουν το  Δη.Πε.Θε. Αγρινίου με τη Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου στο υπόγειο του Παπαστρατείου Μεγάρου Αγρινίου, μίλησε η σκηνοθέτης Αριάννα Κοντοπάνου στον Antenna Star 103.5 και την εκπομπή «Αυτή είναι η ζωή» με τη Νάντια Μπούτα.

Πρόκειται για έξι παραστάσεις με σύγχρονα μονόπρακτα, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις 4, 5, 11, 12, 18 και 19 Δεκεμβρίου 2021 και οι οποίες πλαισιώνονται από εικαστικές δημιουργίες τριών καλλιτεχνών με θέμα τους σύγχρονους ήρωες της εποχής μας.

Η κ. Κοντοπάνου είπε ότι στη σκηνοθετική της έμπνευση, ταυτίστηκε με τις περιγραφές στα κείμενα της Δώρας Τριανταφύλλου, τα οποία αναφέρονται σε απλούς καθημερινούς ανθρώπους – ήρωες της σύγχρονης ζωής.

Σε τηλεφωνική της παρέμβαση η κ. Δώρα Τριανταφύλλου έδωσε την δική της απάντηση στην ερώτηση αν υπάρχουν σήμερα «Ήρωες», λέγοντας ότι σίγουρα υπάρχουν, επισημαίνοντας ότι ο σύγχρονος άνθρωπος κάνει μια υπέρβαση ακόμη και στα πιο απλά πράγματα της καθημερινότητά του, με κινητήρια δύναμη την ελπίδα.

Οι συντελεστές των παραστάσεων:

κείμενα: ΔΩΡΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

σκηνοθεσία: ΑΡΙΑΝΝΑ ΚΟΝΤΟΠΑΝΟΥ

ηχητική και φωτιστική επιμέλεια: ΠΑΝΟΣ ΑΥΓΕΡΗΣ

παίζουν:

  • ΕΙΡΗΝΗ ΔΑΦΝΙΑ
  • ΑΝΤΡΙΑΝΑ ΝΤΑΛΑ
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΔΕΛΟΣ

εικαστικοί που συμμετέχουν:

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΕΛΤΣΙΣΤΑΣ   στις 4,5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
  • ΝΑΝΤΙΑ ΣΚΟΡΔΟΠΟΥΛΟΥ στις 11,12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
  • ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ  ΣΤΑΪΚΟΣ στις 18,19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

φωτογραφίες: ΛΕΝΑ ΑΡΚΟΥΜΑΝΗ

Ώρες έναρξης παραστάσεων:

  • Σάββατο στις 9.15 μ.μ.,
  • Κυριακή στις 7.15 μ.μ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ, ακολουθώντας τις οδηγίες και το πρωτόκολλο των υγειονομικών αρχών.

Οι ενδιαφερόμενοι οι οποίοι θέλουν να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις, θα πρέπει να επικοινωνούν τις εργάσιμες ημέρες στα τηλέφωνα του θεάτρου 26410 – 21158 & 46452 από τις 9.00 π.μ – 13.00 μ.μ.  για κρατήσεις θέσεων.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη της κ. Αριάννας Κοντοπάνου στον Antenna Star 103.5: