Αρετή Παληού – Συγκλονίζει με τις καταγγελίες της για γνωστό δικηγόρο που την αποπλάνησε στα 14

Η Αρετή Παληού έπεσε θύμα αποπλάνησης από γνωστό δικηγόρο όταν ήταν στα 14 της, όπως καταγγέλλει η ίδια, ενώ στη συνέχεια βρέθηκε στην κατάσταση που έχουν υπάρξει πολλές κοπέλες: να έχει να παλέψει με το revenge porn.

Ο δικηγόρος είχε ερωτική σχέση με θεία της

Η 22χρονη σήμερα κοπέλα, μιλώντας στο Open το πρωί της Παρασκευής, τόνισε ότι η υπόθεση είναι στα δικαστήρια. Η Αρετή είπε ότι ο συγκεκριμένος δικηγόρος την κακοποίησε σεξουαλικά, έχοντας βρει την ευκαιρία να γνωριστεί μαζί της αφού είχε ερωτική σχέση με τη θεία της.

Τόσα χρόνια μετά, αν και έχει ολοκληρωθεί η ανάκριση, ο δικηγόρος έχει παραπεμφθεί σε δίκη για κακούργημα, για ασελγείς πράξεις σε ανήλικη, αλλά η δίκη δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί.

Πώς την απομάκρυνε από την οικογένειά της

«Με έπεισε ότι δεν με αγαπά κανείς από την οικογένειά μου και έτσι μου έλεγε ότι του οφείλω να του στέλνω φωτογραφίες μου γυμνές, έστελνε και εκείνος σε εμένα. Έλεγε ότι μου παρείχε ψυχολογική στήριξη και στα 15 μου και βρεθήκαμε σεξουαλικά. Με πίεζε να έρθω σε επαφή μαζί του και με άλλες γυναίκες, με τη θεία μου, με φίλες μου, με τη γυναίκα του».

Διέρρευσε φωτογραφίες της στο ίντερνετ
Μερικά χρόνια αργότερα, όπως αποκάλυψε η Αρετή, αντιλήφθηκε ότι ο γνωστός δικηγόρος δημοσίευσε τις φωτογραφίες της στο διαδίκτυο, οι οποίες έφτασαν σε αγνώστους που με τη σειρά τους την απειλούσαν και την εκβίαζαν.

Σε βάρος του ίδιου δικηγόρου υπάρχουν ακόμα δύο μηνύσεις για ασέλγεια εις βάρος δύο κοριτσιών 12 και 14 ετών, στην Άνδρο, για τις οποίες πράξεις, σύμφωνα με πληροφορίες, επίσης πρόκειται να δικαστεί τον Μάιο. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και λέει ότι όλα έγιναν με τη συναίνεση της καταγγέλλουσας.

«Ήθελε να με κάνει σεξουαλικό έρμαιο»

«Επρόκειτο για πλάγια πίεση, για χειριστικότητα. Με έκανε να πιστεύω ότι τού οφείλω να κάνω αυτά που μού ζητάει. Ήθελε να με κάνει σεξουαλικό έρμαιο. Που θα το χειριζόταν όπως αυτός θέλει για να ικανοποιεί τις δικές του σεξουαλικές ανάγκες. Με συνεχόμενα μηνύματα, πολύωρα τηλεφωνήματα στα οποία έλεγε πόσο ερωτευμένος είναι μαζί μου, Γινόταν όλο πάρα πολύ μεθοδευμένα, ήξερε ακριβώς τι πρέπει να κάνει», περιέγραψε με συγκλονιστικό τρόπο η Αρετή.

Τι συμβαίνει πριν από τις δίκες

Ο κατηγορούμενος, που 7 χρόνια μετά δεν έχει ακόμα δικαστεί για τις πράξεις του, άρχισε να διαρρέει τις φωτογραφίες ως έναν τρόπο πίεσης για να αποσύρει η Αρετή Παληού την αγωγή. «Κάθε φορά πριν από κάποια δίκη διαρρέουν φωτογραφίες μου στο ίντερνετ», εξήγησε η ίδια η 22χρονη κοπέλα.

Γιατί προχώρησε σε επώνυμη καταγγελία – Τι λέει ο πατέρας της

Η Αρετή τόνισε ότι ένας ακόμα λόγος που αποφάσισε να προχωρήσει επώνυμα με την καταγγελία είναι γιατί δεν θέλει πια να ζει μέσα στον φόβο, αλλά θέλει να προχωρήσει στη ζωή της.

«Κουράστηκα πολύ και θέλω να συνεχίσω τη ζωή μου όπως αρμόζει σε μία 22χρονη κοπέλα, έχασα τη φοιτητική μου ζωή, δυσκολεύτηκα πάρα πολύ για να ανταπεξέλθω στη σχολή μου. Θέλω τώρα πια που μπαίνω στον εργασιακό τομέα, να είμαι ένας κανονικός άνθρωπος που δεν φοβάται τίποτα. Κουράστηκα να φοβάμαι», δήλωσε.

Μιλώντας στο ίδιο κανάλι και ο πατέρας της Αρετής, τόνισε πως στηρίζει το παιδί του και καλεί και άλλους γονείς να στηρίζουν τα παιδιά τους σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Υπογράμμισε επίσης, πως αυτός και η σύζυγός του κατηγορούνται για συκοφαντική δυσφήμιση από τον κατηγορούμενο.

«Όπως λέει, θέλει να με τρέχει μέχρι τα 70 μου στα δικαστήρια», είπε ο πατέρας της Αρετής.

Η καμπάνια που έχει ξεκινήσει η Αρετή
Η Αρετή με αφορμή τα όσα έχουν γίνει γνωστά για τον Στάθη Παναγιωτόπουλο, έχει ξεκινήσει έναν αγώνα στήριξης γυναικών που έχουν πέσει θύματα revenge porn. Σε βίντεο που ανέβασε στο Facebook προτρέπει άλλες γυναίκες: «Μη φοβάστε, μιλήστε. Το έγκλημα δεν το έχουμε κάνει εμείς».

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Με αφορμή τη φάση με τον Παναγιωτόπουλο και τον κάθε Παναγιωτόπουλο, πρέπει να σταματήστε να φοβάστε. Σας το λέω γιατί μίλησα. Και είμαι πολύ καλύτερα. Ο βιαστής μου έχει ποστάρει πολλές φωτογραφίες. Σημασία έχει ότι αυτό το πράγμα είναι εγκληματικό. Και το έγκλημα δεν το έχουμε κάνει εμείς. Είτε τις φωτογραφίες τις στείλαμε γιατί θέλαμε είτε στην περίπτωσή μου λόγο εκβιασμού.

Μη φοβάστε, μιλήστε. Μιλήστε σε εμένα να σας καθοδηγήσω.

Πολλοί από εσάς έχετε δει φωτογραφίες μου χωρίς ρούχα και δεν με απασχολεί.

Όπως μου είπε ο μπαμπάς μου δεν έχεις να ντρέπεσαι με τίποτα.

Αν είσαι ένα από αυτά τα καθάρματα που βλέπεις παράνομο πορνό, να ξέρεις για τον πόνο που μου έχεις προσφέρει. Όταν εγώ ντρέπομαι να πάω στη σχολή μου και να κυκλοφορήσω στο νησί μου. Αφήνω στην άκρη τον βιασμό αν και είναι πάντα στην επικαιρότητα. Όσο μιλάμε η ντροπή θα εξαλείφεται. Έχω διάθεση να βοηθήσω».