Η «Αριστερή Παρέμβαση Δ. Ελλάδας» για τις απολύσεις συμβασιούχων στο Νοσοκομείο Αγρινίου

Η «Αριστερή Παρέμβαση Δ. Ελλάδας» εξέδωσε ανακοίνωση για τις απολύσεις συμβασιούχων στο Νοσοκομείο Αγρινίου.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει:

«Η τραγική κατάσταση του Ε.Σ.Υ. στη Δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αιτωλοακαρνανία είναι γνωστή, όπως επίσης γνωστή είναι και η τακτική της Κυβέρνησης να ρίχνει την ευθύνη για την δυσλειτουργία των κέντρων υγείας και των νοσοκομείων στους ίδιους τους υγειονομικούς.

Όλο το καλοκαίρι παρακολουθούσαμε ένα… σίριαλ με γιατρούς να εξωθούνται σε παραίτηση λόγω των τραγικών συνθηκών εργασίας, άλλους να μετακινούνται από την μια άκρη του νομού στην άλλη με «εντέλλεσθε» για να καλύψουν εφημερίες και τη Μ.Ε.Θ. του Νοσοκομείου Αγρινίου να φτάνει ξανά μια ανάσα από το κλείσιμο.

Τελευταία πράξη σε αυτό το έργο της απαξίωσης της δημόσιας υγείας ώστε να πλουτίσουν μερικοί, είναι η εκχώρηση των υπηρεσιών της καθαριότητας του Νοσοκομείου Αγρινίου σε ιδιώτη εργολάβο γεγονός που θα οδηγήσει στην απόλυση και την ανεργία 54 εργαζομένους συμβασιούχους στη καθαριότητα / φύλαξη, οι συμβάσεις των οποίων λήγουν στις 30/9/23.

Όπως καταγγέλλει και το σωματείο των εργαζομένων, το κόστος της εκχώρησης στους ιδιώτες εργολάβους που θα κληθεί να πληρώσει το νοσοκομείο θα είναι πολύ μεγαλύτερο από την υπάρχουσα δαπάνη για την κάλυψη των συμβάσεων.

Η πολιτική της Κυβέρνησης, σύμφωνα με τα προτάγματα της Ε.Ε., που αποσκοπεί στην ιδιωτικοποίηση κάθε δημόσιου αγαθού καλά κρατεί. Αντί για μόνιμες προσλήψεις υγειονομικών και λοιπού προσωπικού και γενναία αύξηση της χρηματοδότησης του Ε.Σ.Υ., μέριμνα τους είναι το ξεπούλημα κάθε πτυχής της λειτουργίας των Νοσοκομείων!

Και όλα αυτά σε ένα νοσοκομείο στο οποίο η υποστελέχωση είναι κανόνας, αλλά συστηματικά αποσιωπάται και μετατρέπεται σε μετακύλιση ευθυνών στους εργαζομένους.

Χαρακτηριστικό πως στην πανδημία η θνητότητα στη Μ.Ε.Θ. λόγω Covid του ίδιου νοσοκομείου έφτασε λόγω των τραγικών ελλείψεων το 100%, με την Κυβέρνηση και την Υ.ΠΕ. να ρίχνουν την ευθύνη πάλι στους γιατρούς που με πενιχρά μέσα αγωνίζονταν για να ανταπεξέλθουν.

Φτάνει πια με τις πολιτικές των κυβερνήσεων και της Ε.Ε. που λογαριάζουν την δημόσια υγεία σαν εμπόρευμα! Η απαξίωση του Ε.Σ.Υ. ώστε να αυξηθούν τα κέρδη των κλινικαρχών και να προωθηθεί η επέλαση των Σ.Δ.Ι.Τ. στα Νοσοκομεία και την πρωτοβάθμια υγεία δεν θα περάσει.

Στηρίζουμε τα αιτήματα των εργαζομένων για να παραμείνουν στη θέση τους όλοι οι εργαζόμενοι που απειλούνται με απόλυση, να μονιμοποιηθούν στις θέσεις εργασίας τους και να ακυρωθεί ο διαγωνισμός για την ανάθεση της καθαριότητας σε εργολάβο.

Απαιτούμε να καλυφθούν όλα τα κενά με μόνιμες προσλήψεις, να προμηθευτούν τα Περιφερειακά Νοσοκομεία σύγχρονο εξοπλισμό με κρατικές δαπάνες».

 

Διαβάστε επίσης: Σε Αγρίνιο, Μεσολόγγι και Ναύπακτο δωρεάν διαγνωστικοί έλεγχοι τη Δευτέρα