Αρναούτογλου: Νέα στοιχεία για το κύμα ζέστης που έρχεται – Τι περιμένουμε μετά τις 21 Αυγούστου

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο Σάκης Αρναούτογλου δίνει νέα στοιχεία για το κύμα ζέστης που θα έρθει μετά τον Δεκαπενταύγουστο στην Ελλάδα. Ο καύσωνας που θα «χτυπήσει» την χώρα ωστόσο, δεν θα είναι διαρκείας.

Στην ανάρτησή του στο Facebook ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει πως το νέο κύμα ζέστης που θα έρθει την επόμενη εβδομάδα, δεν θα είναι μεγάλης διάρκειας. Όπως φαίνεται και στο μετεώγραμμα, η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει σταδιακά από την Τρίτη και μέχρι το επόμενο Σαββατοκύριακο (20-21/8) θα δούμε τον υδράργυρο να φτάνει στους 37 με 38 βαθμούς, αλλά στις κλειστές πεδινές περιοχές και στη νότια Κρήτη η θερμοκρασία θα είναι 1 με 2 βαθμούς υψηλότερη.

Αντίθετα στα νησιά, στα παράκτια μέρη, αλλά και στα ορεινά θα πρέπει να υπολογίσετε 3 έως 5 βαθμούς χαμηλότερα.

Μεγάλη προσοχή θα χρειαστεί ωστόσο, το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου, με την ΕΜΥ να έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού.

Τι μας περιμένει μετά τις 21 Αυγούστου;

Παράλληλα, ο Σάκης Αρναούτογλου ενημερώνει ότι μετά τις 21 Αυγούστου υπάρχουν ενδείξεις για αστάθεια στη βόρεια Ελλάδα. Όσο για το μελτέμι στο Αιγαίο, θα δούμε εξασθένηση από την Κυριακή (14/8) έως και την Τρίτη (16/8) με μικρή ενίσχυση από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.