Άρση απαγόρευσης για ψάρεμα και κυνήγι – Οι προϋποθέσεις

Δημοσιεύτηκε σήμερα ανήμερα Χριστουγέννων 25 Δεκεμβρίου 2020, απόφαση που τροποποιεί τους περιορισμούς μετακίνησης ψαράδων και κυνηγών. Στην άρση της απαγόρευσης δε συμπεριλαμβάνονται τα σκάφη.

Πιο συγκεκριμένα δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση Δ1α/ΓΠ.οικ. 83418/24.12.2020 με την οποία τροποποιείται η απόφαση με τα μέτρα που ισχύουν στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 6:00 έως και την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00.

Όπως δημοσιεύτηκε στο νέο ΦΕΚ η μετακίνηση θα επιτρέπεται μεταξύ 5:00 έως τις 22:00, με συμμετοχή μέχρι 2 ατόμων και με εφαρμογή όλων των γνωστών μέτρων προστασίας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η μετακίνηση επιτρέπεται και αφορά το ψάρεμα από ακτή και όχι με σκάφος, όπου θα συνεχίσουν να είναι «δεμένα» μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου 2021.

ΠΡΟΣΟΧΗ 2: Τα λιμεναρχεία όλης της χώρας δεν έχουν λάβει σχετική ενημέρωση από την Διεύθυνση Λιμενικής Αστυνομίας, οπότε θα πρέπει να αναμένουμε μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Εκτός άλλων, το ΦΕΚ αναφέρει σχετικά:

Άρθρο 3 «Περιορισμός της κυκλοφορίας»

2. Από τις 5:00 έως τις 22:00 επιτρέπονται οι μετακινήσεις των πολιτών για την εξυπηρέτηση ζωτικών, προσωπικών ή επαγγελματικών αναγκών τους που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με άλλον τρόπο και οι οποίες επιτρέπονται συγκεκριμένα για τους ακόλουθους περιοριστικά αναφερόμενους λόγους:

ιζ) Μετακίνηση κυνηγών ή αλιέων για την άσκηση θήρας / αλιείας υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

ιζα) Η εν λόγω μετακίνηση πραγματοποιείται αποκλειστικά εντός της οικείας Περιφερειακής Ενότητας, ή εξαιρετικά στην περίπτωση της Αττικής εντός των ορίων της Περιφέρειας,

ιζβ) συμμετοχή μέχρι και δύο (2) ατόμων κυνηγών/ αλιέων για λόγους ασφαλείας,

ιζγ) εφαρμογή όλων των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης δραστηριότητας.

Διαβάστε το ΦΕΚ εδώ

boatfishing.gr