Η Β. Αρτινοπούλου στον «Antenna Star Radio FM 103.5» (Ηχητικό)

Για την έρευνα του ΚΕ.ΜΕ.Α. με θέμα: «Ενδοοικογενειακή βία κατά τη διάρκεια της απομόνωσης εξαιτίας του Covid-19»

Με αφορμή την έρευνα που διεξάγει το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με το τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου με θέμα την «Ενδοοικογενειακή βία κατά τη διάρκεια της απομόνωσης εξαιτίας του Covid-19», η καθηγήτρια κ. Βασιλική Αρτινοπούλου, διευθύντρια του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, μίλησε σήμερα στον «Antenna Star Radio FM 103.5» και τη Νάντια Μπούτα.

Η έρευνα απευθύνεται κυρίως σε γυναίκες από 16 χρόνων και άνω, που διαμένουν στην Ελλάδα και διενεργείται στο Διαδίκτυο με τη συμπλήρωση (ανωνύμως) ενός ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου και θα διαρκέσει μέχρι και τις 15 Οκτωβρίου 2020.

Η κ. Βασιλική Αρτινοπούλου αναφέρθηκε εκτενώς στο σχεδιασμό και την υλοποίηση της έρευνας, η οποία πραγματοποιείται με τη συμμετοχή δύο ερευνητριών του Βρετανικού Πανεπιστημίου Huddersfield, U.K. και ειδικότερα της καθηγήτριας Μαρίας Ιωάννου και της δρ Κάλλης Τζάνη-Πεπελάση και επισήμανε ότι στόχος της έρευνας είναι να σχεδιαστεί ένα εργαλείο εκτίμησης κινδύνου σε περιόδους κρίσεων, με βάση τα ερευνητικά στοιχεία και την εικόνα που θα διαμορφωθεί από τις απαντήσεις του δείγματος σε Πανελλήνιο επίπεδο.

«Τα όποια ερευνητικά πορίσματα θα είναι χρήσιμα για τη διαμόρφωση δημόσιων πολιτικών και συγκεκριμένων στρατηγικών πρόληψης και δράσης για την αντιμετώπιση των φαινομένων σε καιρούς κρίσης» κατέληξε η κυρία Αρτινοπούλου.

Ο σύνδεσμος της έρευνας που μπορεί, οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται, να συμμετάσχει, βρίσκεται ΕΔΩ.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη της καθηγήτριας κ. Βασιλικής Αρτινοπούλου στον «Antenna Star Radio FM 103,5»: