Ασφυκτιούν τα νοσοκομεία – Πάνω από 70 ασθενείς σε λίστα αναμονής για Μ.Ε.Θ.

Πάνω από 70 είναι οι ασθενείς σε όλη την Ελλάδα, οι οποίοι έχουν άμεση ανάγκη να νοσηλευθούν σε ΜΕΘ, ωστόσο δεν υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες, με τα νοσοκομεία της χώρας να στέλνουν και πάλι σήμα κινδύνου, καθώς ζουν ξανά μέρες του 2020

Υπενθυμίζεται πως χθες Τρίτη (9.11.2021) σημειώθηκε νέο «μαύρο» ρεκόρ με 8.613 νέα κρούσματα στην Ελλάδα και 486 διασωληνωμένους ασθενείς ενώ παράλληλα 73 ασθενείς στα νοσοκομεία περιμένουν να βρεθεί ένα κρεβάτι σε ΜΕΘ, με άμεσο κίνδυνο για τη ζωή τους.

Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, όπως αναφέρθηκε και στην τηλεόραση του MEGA, 73 συμπολίτες μας χθες νοσηλεύονταν σε κοινό θάλαμο νοσηλείας ή ράντζο περιμένοντας προκειμένου να μπουν σε ΜΕΘ.

Υπάρχουν ασθενείς που περιμένουν ένα κρεβάτι ΜΕΘ από την 1η Νοεμβρίου και η λίστα αναμονής ολοένα και γεμίζει, χωρίς ωστόσο να περιλαμβάνονται σε αυτή αποκλειστικά ασθενείς με COVID-19 αλλά και από άλλα νοσήματα. Εκ των 73 που βρίσκονται στη λίστα αναμονής, οι 50 είναι στην Αττική.

«Βλέπαμε το κακό να έρχεται»

«Δεν μπορούμε να προσφέρουμε την ίδια φροντίδα εκτός ΜΕΘ. Οι υγειονομικές ανάγκες αυτή τη στιγμή είναι πολύ μεγαλύτερες από τις δυνατότητες που έχει το σύστημα υγείας. Το φωνάζαμε από τον Αύγουστο, αυξήσαμε τη διαθεσιμότητα κλινών ΜΕΘ, βλέπαμε το κακό να έρχεται και είχαμε προειδοποιήσει», σχολίασε ο κ. Καπραβέλος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA.

«Στη Θεσσαλονίκη 4 εντατικολόγοι από την Αθήνα για βοήθεια»

«Ήρθαν 4 εντατικολόγοι από την Αθήνα για να βοηθήσουν. Ταυτόχρονα τρέχει και η προκήρυξη δέκα θέσεων για το Παπανικολάου, για εντατικολόγους. Στην προηγούμενη εφημερία έξι ασθενείς ήταν στα χειρουργεία και σε κοινούς θαλάμους διασωληνωμένοι με άμεσο μεγάλο κίνδυνο για τη ζωή τους. Χθες καταφέραμε με μαραθώνιο αγώνα να τους βάλουμε σε ΜΕΘ. Προέχει να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Η πανδημία χάθηκε στην κοινότητα. Όσο και να αυξήσουμε τις δυνατότητες ενός συστήματος υγείας, κανένα σύστημα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το 50% των πολιτών να είναι ανεμβολίαστο», αποκάλυψε ο ίδιος.

«Επιτατική ανάγκη να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού»

«Δεν έχουμε το τείχος ανοσίας, και θέλουμε την ανθρώπινη δραστηριότητα να είναι ανοιχτή, ενώ η πολιτεία δε θέλει να επεκτείνει την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών. Μία είναι η λύση, το να χρησιμοποιήσουμε το όπλο που έχουμε στα χέρια μας για να έχουμε ελεύθερη την ανθρώπινη δραστηριότητα. Πλέον είναι επιτακτική ανάγκη να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού. Είναι ανήθικο να επεκτείνεις τη διαθεσιμότητα κλινών Covid σε βάρος άλλων νοσημάτων. Τα άλλα νοσήματα δεν επέλεξαν τη νόσο τους, τους βρήκε», τόνισε ο κ. Καπραβέλος.

«Να μην μπαίνουν πουθενά οι ανεμβολίαστοι»

«Να γίνει υποχρεωτικό το εμβόλιο σε κάποιες κατηγορίες που έρχονται σε άμεση επικοινωνία με πολύ κόσμο. Να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα στην ανθρώπινη δραστηριότητα, να περιοριστεί η κινητικότητα των ανεμβολίαστων, να μην μπορούν να μπουν πουθενά. Αν δε θέλουμε να δούμε ανθρώπους να νοσηλεύονται στα πάρκινγκ των νοσοκομείων, δεν υπάρχει άλλη λύση. Θα γίνει επέκταση, θα γίνουν ολόκληρα νοσοκομεία Covid, σε βάρος των υπολοίπων νοσημάτων. Αυτό είναι ανήθικο», σημείωσε ο ίδιος κλείνοντας.

ΑΠΕ – ΜΠΕ – newsit.gr