Αστακός: Το τελευταίο «αντίο» στον Πυθαγόρα Σαμαρά (Photos)

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ «ΑΝΤΙΟ» ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΣΤΑΚΟΥ ΚΑΙ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΑ ΣΑΜΑΡΑ

Πλήθος κόσμου από τον Αστακό, το χωριό του, Μαχαιρά, και αλλα χωριά του Δήμου Ξηρομερου είπε το τελευταίο «αντίο» στον Πρώην Δήμαρχο Αστακού και Ξηρομερου Πυθαγόρα Σαμαρά στις 11:30 π.μ. στον Αγιο Νικόλαο Αστακού.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε από τον Αρχιμανδρίτη Πατήρ Δαβίδ Μπαζουλα, τον Αρχιμανδρίτη Ιερόθεο Κοκκωση, τον Πρωτοπρεσβύτερο Πατήρ Δημήτριο Τέγα και τον Πατήρ Θεόδωρο Τριάντη με Ιεροψάλτες τον Κον Παναγιώτη Βουρλέτση και τον Κον Κωνσταντίνο Λαγό.

Στην Εξόδιο Ακολουθία παραβρέθηκαν ο Κον Γιάννης Λύτρας περιφερειακός σύμβουλος της Περιφέρειας Δυτικης Ελλάδας, ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Κος Γιάννης Τριανταφυλλακης, ο πρώην Δήμαρχος Κος Ερωτόκριτος Γαλούνης, ο πρώην Δήμαρχος Αστακού Κος Παναγιώτης Στάικος, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ξηρομερου, υπάλληλοι του Δήμου.

Τους επικήδειους στον Πυθαγόρα Σαμαρά εκφωνησαν ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Κος Γιάννης Τριανταφυλλακης, ο οποίος αναφέρθηκε στα πρώτα βήματα στο χωριό του και στην μετέπειτα πορεία του ως επιχειρηματίας και ως Δήμαρχος Ξηρομερου.

Ο Πρώην Δήμαρχος Αστακού Κος Παναγιώτης Στάικος αναφέρθηκε στην πετυχημένη πορεία του Πυθαγόρα ως αυτοδημιουργητος επιχειρηματίας και ως Δήμαρχος.

Η πιο συγκινητική στιγμή ήταν το αντίο της συζύγου του Κας Κωνσταντίνας Σαμαρά.

Μετά το τέλος της Εξόδιου Ακολουθίας ο Πυθαγόρας Σαμαράς οδηγήθηκε στην «τελευταία του κατοικία» συνοδεία τμήματος της Φιλαρμονικής του Δήμου Αγρινίου.

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΔΗΜΑΡΧΕ!

Κείμενο και Φωτογραφίες από την ανάρτηση της κ. Τζένης Παπαδημητρίου στο Facebook.