Αθ. Εξαδάκτυλος: «Όποιος έχει συμπτώματα, πρέπει να συμπεριφέρεται σαν να έχει τον ιό»

Ο χρόνος εκδήλωσης συμπτωμάτων της μετάλλαξης Όμικρον είναι μικρότερος των 15 ημερών τόνισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και παράλληλα σημείωσε πως όποιος έχει συμπτώματα θα πρέπει να συμπεριφέρεται σα να έχει κορονοϊό.

Ειδικότερα, ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος ανέφερε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ πως «ο χρόνος εκδήλωσης για την νέα μετάλλαξη Όμικρον είναι μικρότερος από τις 15 ημέρες για αυτό ενδεχομένως να έχουμε και αλλαγή στα υγειονομικά πρωτόκολλα, όταν επικρατήσει στη χώρα».

Συμπλήρωσε πως όποιος έχει συμπτώματα, ακόμη και όταν έχει αρνητικό test, θα πρέπει πλέον να συμπεριφέρεται σαν να έχει κορονοϊό. Ανέφερε ότι τα φετινά Χριστούγεννα δεν έχουν καμία σχέση με πέρυσι, καθώς έχει εμβολιαστεί το 80% των ενηλίκων, ενώ το 35% έχει λάβει την τρίτη δόση.

Τόνισε πως «τον ιό τον κερδίζουμε παρά τις αντιστάσεις», ωστόσο τόνισε ότι θα πρέπει να ληφθεί υπ΄όψιν το γεγονός ότι η βάση του Εθνικού μας Συστήματος Υγείας είναι ήδη επιβαρυμένη και αυτό γιατί τα ποσοστά εμβολιασμού που έχουμε τώρα, θα έπρεπε να τα είχαμε ήδη από τον Αύγουστο.

 

newsit.gr