Αθ. Μουρλάς στον Antenna Star: «Εξαιρετική εμπειρία και ευκαιρία επιμόρφωσης η συμμετοχή στο Erasmus» (Ηχητικό)

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η κινητικότητα του προγράμματος KA1 Erasmus+ του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου με τίτλο «Εντατικά μαθήματα Ιταλικής γλώσσας», με τη συμμετοχή του εκπαιδευτικού του σχολείου κ. Αθανάσιου Μουρλά, ο οποίος ταξίδεψε στη Σιένα της Ιταλίας, για να συμμετάσχει σε εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο «Corso intensivo della lingua Italiana».

Με αφορμή τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα, ο κ. Αθανάσιος Μουρλάς μίλησε το πρωί της Τρίτης 14 Μαρτίου 2023 στον Antenna Star 103.5 και την εκπομπή «Αυτή είναι η ζωή» με τη Νάντια Μπούτα, για την εμπειρία και τις γνώσεις που απέκτησε μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος, αλλά και τα ωφέλη που εκπαιδευτικοί και μαθητές μπορούν να αποκομίσουν από τη συμμετοχή τους σε παρόμοιες δράσεις.

Αναφερόμενος στα προγράμματα κινητικότητας Erasmus, ο κ. Μουρλάς ανέφερε ότι αποτελούν μια εξαιρετική ευκαιρία, τόσο για τους εκπαιδευτικούς να βελτιώσουν τις δεξιότητες και τις γνώσεις τους, να έχουν διεθνείς συνεργασίες και να αναπτύξουν νέες ιδέες για τη διδασκαλία και την εκπαίδευση, όσο και για τους μαθητές, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να συνεργαστούν και να αλληλεπιδράσουν με νέους από διαφορετικές χώρες, να αντιληφθούν τη σημασία της πολυπολιτισμικότητας και φυσικά να διευρύνουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους.

«Τα προγράμματα προάγουν την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών. Η κινητικότητα Erasmus προσφέρει στους εκπαιδευτικούς την ευκαιρία να βελτιώσουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες και να εξασκηθούν σε διαφορετικά εκπαιδευτικά περιβάλλοντα και κατ’ επέκταση να αναπτύξουν νέες ιδέες και πρακτικές που μπορούν να ενσωματωθούν στη διδασκαλία και την εκπαίδευση στις δικές τους χώρες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μουρλάς μετέφερε επίσης εμπειρίες του από συμμετοχές σε διάφορα προγράμματα ως εκπαιδευτκός από το 2011. Στόχος του τελευταίου προγράμματος ήταν να επιμορφωθεί στην Ιταλική γλώσσα, δεδομένου ότι η Ιταλική είναι η γλώσσα που χρησιμοποιείται στη μουσική, έτσι είναι απαραίτητο για κάθε μουσικό της κλασικής μουσικής να γνωρίζει βασικούς όρους και εκφράσεις.

Στη διάρκεια της επιμόρφωσης ο εκπαιδευτικός παρακολούθησε ομαδικά αλλά και ιδιαίτερα μαθήματα Ιταλικής με χρήση νέων τεχνολογιών και βιωματική μάθηση (role-playing, story-telling, gamification).

Συμμετείχε σε δράσεις, ξεναγήσεις που έλαβαν χώρα στη μεσαιωνική πόλη της Σιένα όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Τοσκάνης.

«Η πλούσια ιστορία του τόπου σε συνδυασμό με την αλληλεπίδραση με εκπαιδευτικούς άλλων χωρών, αποτέλεσαν μια μοναδική εμπειρία», τόνισε ο κ. Μουρλάς.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Αθανάσιος Μουρλάς στον Antenna Star 103.5: