Αθήνα: Η άδεια Πρωτεύουσα (Απίστευτες φωτογραφίες)

Το τριημέρο του Δεκαπενταύγουστου πέρασαν από τα διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών σχεδόν 190.00 αυτοκίνητα κάνοντας την Αθήνα να μοιάζει με «έρημη» πόλη.

Εικόνα… έρημης πόλης έχει και φέτος τον Δεκαπενταύγουστο η Αθήνα καθώς πέρα από το τριήμερο και την μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας και αργία, φέτος είναι Δευτέρα, κορυφώνεται και το κύμα των αδειούχων του Αυγούστου.

 

Σταδίου, Ακαδημίας, Πανεπιστημίου, Κηφισίας, Πατησίων, έχουν κυριολεκτικά αδειάσει. Οι μετακινήσεις στο κέντρο της πόλης για τους οδηγούς οχημάτων φαντάζουν πιο εύκολες και γρήγορες από ποτέ, αν όχι ιδανικές, με τους χρόνους να εκμηδενίζονται.

Χιλιάδες κάτοικοι από τα μεγάλα αστικά κέντρα έχουν αποχωρήσει από τις πόλεις επιλέγοντας να περάσουν λίγες ημέρες σε προορισμούς κοντά στη θάλασσα ή στα εξοχικά τους.

Είναι χαρακτηριστικό πως το διήμερο 12 και 13 Αυγούστου, την Παρασκευή και το Σάββατο, όπου αποχώρησαν πολλοί και για το τριήμερο, μόνο από τα διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών πέρασαν με προορισμό εκτός Αττικής περί τα 190.000 αυτοκίνητα, περίπου 50.000 περισσότερα σε σχέση με πέρυσι.

Σε αυτούς τους αριθμούς θα πρέπει να προστεθούν και όλοι εκείνοι που έχουν φύγει από τις πόλεις με άλλα μέσα, όπως το τραίνο, το καράβι ή ακόμη και τα αεροπλάνα, πηγαίνοντας στους προορισμούς που έχουν επιλέξει.

Τα καταστήματα έχουν κατεβάσει «ρολά», η κίνηση στους δρόμους είναι ελάχιστη και τα κεντρικά σημεία της πόλης σήμερα είναι σχεδόν έρημα, με τους ελάχιστους που έχουν παραμείνει στην πόλη να εκμεταλλεύονται αυτή την… ηρεμία και να βγαίνουν για τη γυμναστική τους κάνοντας ποδήλατο  ή τρέχοντας στους άδειους, κεντρικούς δρόμους, ενώ πέρα από κάποιους κατοίκους, υπάρχουν και μερικοί τουρίστες που επισκέπτονται το κέντρο.

 

in.gr