Αθήνα – Παρέλαση: Το Μεσολόγγι με Νίκο Αλιάγα και Ιερό Λόχο

Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν σχετικά με την μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα για τους εορτασμούς απ’ τα 200 της Ελληνικής Επανάστασης, ανάμεσα στα τμήματα με ιστορικές φορεσιές θα παρελάσει και τμήμα του Ιερού Λόχου του 1821. Ως γνωστόν ο Ιερός Λόχος αναβιώθηκε στην πόλη μας με πρωτοβουλία του συλλόγου οι Φίλοι της Μουσικής «Διονύσιος Σολωμός» απ’ το 2019 ήδη, όταν η μπάντα του συλλόγου ντύθηκε με την στολή των Ιερολοχιτών του Αλέξανδρου Υψηλάντη.

Έτσι, η διοίκηση των καταδρομέων του Ελληνικού Στρατού θέλοντας να δημιουργήσει ένα αντίστοιχο τμήμα Ιερολοχιτών, ήρθε σε επαφή με τους ιθύνοντες του «Σολωμού» οι οποίοι έδωσαν την τεχνογνωσία και τις απαραίτητες πληροφορίες για την κατασκευή της στολής στους καταδρομείς του Ε.Σ.

Μάλιστα μία στολή της μπάντας του Σολωμού στάλθηκε στην Αθήνα προκειμένου να χρησιμεύσει ως πρότυπο. Αν λοιπόν όλα εξελιχτούν σύμφωνα με τους προγραμματισμούς για την παρέλαση, είναι πολύ πιθανό να δούμε τμήμα του Ιερού Λόχου να παρελαύνει την 25η Μαρτίου ενώπιον των επισήμων στο Σύνταγμα.

Πρόθεση μάλιστα των καταδρομέων είναι το συγκεκριμένο τμήμα να παρελαύνει στο εξής σε κάθε παρέλαση της 25ης. Μια τέτοια εξέλιξη αποτελεί μεγάλη τιμή και προβολή τόσο για την μπάντα του Σολωμού, όσο και για την πόλη μας, αφού η μεγάλη και βαριά της ιστορική κληρονομιά συνοδεύεται και προβάλλεται από αξιόλογες δράσεις ιστορικού και αναβιωτικού περιεχομένου.

Η άλλη μεγάλη Μεσολογγίτικη παρουσία είναι αυτή του Νίκου Αλιάγα, ο οποίος όπως πληροφορούμαστε θα παρουσιάσει τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση των Αθηνών, στην οποία θα παρευρεθούν επίσημοι και κορυφαίοι προσκεκλημένοι από χώρες του εξωτερικού για να τιμήσουν την επέτειο των 200 ετών απ’ την Ελληνική Επανάσταση.

onairnews.gr