Αθώοι και οι 17 κατηγορούμενοι για την Greek Mafia

Η απόφαση της Δικαιοσύνης για τους κατηγορούμενους αστυνομικούς.

Αθώοι κρίθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης με την εμπλοκή αξιωματικών της Αστυνομίας μετά από παρακολουθήσεις της ΕΥΠ.

Πρόκειται για την πρώτη δίκη της λεγόμενης υπόθεσης της Greek Mafia που αφορούσε τα πλημμελήματα σε βάρος 17 ατόμων καθώς για τα κακουργήματα βρίσκεται σε εξέλιξη κύρια ανάκριση.

Οι 13 από τους κατηγορούμενους επίορκους αστυνομικούς κρίθηκαν αθώοι ομόφωνα, ενώ οι τέσσερις κατά πλειοψηφία.

Ανύπαρκτο υλικό

Ο δικαστής, που μειοψήφησε για τους δύο έκρινε ότι, ένα πρώην στέλεχος της Αντιτρομοκρατικής και ένας υποστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας (εν αποστρατεία) είχαν χρηματιστεί από τον δολοφονηθέντα αρχιταμία της οργάνωσης, Δημήτρη Μάλαμα και στη συνέχεια δωροδόκησαν άλλα πρόσωπα.

«Δυστυχώς το προανακριτικό υλικό είναι ανύπαρκτο» ανέφερε ο πρόεδρος της έδρας του τριμελούς Πλημμελειοδικείου τονίζοντας ότι δεν μπορούσαν να αξιοποιηθούν ούτε οι συνακροάσεις, ούτε οι φωτογραφίες που περιέχονταν στην ογκώδη δικογραφία.

Οι παρακολουθήσεις της ΕΥΠ

Η υπόθεση αφορά την έρευνα της ΕΥΠ την περίοδο 2015-2017 για τη δράση νονών της νύχτας που είχαν υπό τον έλεγχό τους το οργανωμένο έγκλημα και τη διαφθορά στο εσωτερικό της Αστυνομίας με την κατανομή των εισπράξεων από εκατοντάδες οίκους ανοχής και χαρτοπαικτικές λέσχες στην Αττική.

Ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της υπόθεσης είναι ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μάλαμας, ο οποίος δολοφονήθηκε και περιγράφεται ως ταμίας της Greek Mafia.

Σημειώνεται ότι ο εισαγγελέας είχε προτείνει την απαλλαγή των κατηγορουμένων, λόγω έλλειψης ενοχοποιητικών στοιχείων.

in.gr