«Αττικό» Νοσοκομείο: Έκλεψαν laptop με αρχεία καρκινοπαθών – «Κινδυνεύουν ασθενείς»

Ασυνείδητοι έκλεψαν laptop και σκληρούς δίσκους από το Αττικό Νοσοκομείο το πρωί της Τρίτης με αποτέλεσμα να «εξαφανιστούν» κρίσιμα αρχεία ασθενών με καρκίνο.

Όπως έγινε γνωστό άγνωστοι έκλεψαν από το Αττικό Νοσοκομείο και συγκεκριμένα από το τμήμα ακτινοθεραπείας τέσσερα laptop και δύο σκληρούς δίσκους, οι οποίοι περιείχαν πολύτιμα αρχεία για τις θεραπείες καρκινοπαθών. Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει έκκληση στους δράστες να τα επιστρέψουν, καθώς όπως λέει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μιχάλης Γιαννάκος, περιείχαν θεραπευτικά πρωτόκολλα για καρκινοπαθείς.

«Οι συνάδελφοι του τμήματος ακτινοθεραπείας του Αττικού Νοσοκομείου διαπίστωσαν ότι εκλάπησαν τέσσερα Laptop και δύο σκληροί δίσκοι που μέσα περιλαμβάνουν τα θεραπευτικά πρωτόκολλα των ασθενών με καρκίνο, που υποβάλλονται σε ακτινοθεραπεία και συνδέονται με τα ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και πρόσθεσε πως πλέον οι ασθενείς δεν μπορούν να υποβληθούν σε ακτινοθεραπεία, με απρόβλεπτες συνέπειες για την υγεία τους.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κάνει έκκληση στους δράστες να επιστρέψουν τα κλοπιμαία:

«Να βρουν τρόπο να τα επιστρέψουν οι κλέφτες. Προφανώς τους είναι άχρηστα. Δεν ξέρουν ίσως τι έκλεψαν. Να βρεθεί ένας τρόπος να τα επιστρέψουν χωρίς κίνδυνο. Κινδυνεύουν ασθενείς. Τους παρακαλούμε», ανέφερε.

«Βέβαια με αυτό το συμβάν αναδεικνύεται για άλλη μια φορά η ανύπαρκτη φύλαξη των νοσοκομείων», κατέληξε ο κ. Γιαννάκος.

 

 

 

newsit.gr