Από αύριο βράδυ τα ραντεβού για 3η δόση εμβολίου για όσους έχουν συμπληρώσει 5,5 μήνες από τη 2η

Αύριο ανοίγει η πλατφόρμα προγραμματισμού των ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, για όλα τα άτομα άνω των 18 ετών που έχουν συμπληρώσει 5,5 μήνες από τη δεύτερη δόση.

Ειδικότερα, η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό με τρίτη δόση, για όλους όσοι έχουν συμπληρώσει τους 5,5 μήνες από τη δεύτερη δόση του εμβολίου, θα ανοίξει το βράδυ της Παρασκευής (19/11), όπως είπε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς.

Ο κ. Γεωργαντάς, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, διευκρίνισε πως αν χρειαστεί θα ανοίξουν και αλλά εμβολιαστικά κέντρα.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την περασμένη Δευτέρα κλείστηκαν 105.000 ραντεβού τρίτης δόσης και χθες Τετάρτη, 55.000 ραντεβού. Καθημερινά πραγματοποιούνται περίπου 25.000 εμβολιασμοί πρώτης δόσης, με τον συνολικό αριθμό εμβολιασμένων να ξεπερνά τα 7 εκατ.

Στους έξι μήνες η χορήγηση της τρίτης δόσης

Υπενθυμίζεται ότι προϋπόθεση για τη χορήγηση τρίτης δόσης, είναι να έχουν περάσει έξι μήνες από την δεύτερη δόση του εμβολιασμού τους με τα εμβόλια Pfizer ή AstraZeneca ή Moderna, δύο μήνες από την ημερομηνία εμβολιασμού τους με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson και ένας μήνας από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους για την ομάδα των ανοσοκατασταλμένων.

Κατά την πρόσφατη ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, είχε πει ότι οι δικαιούχοι ήταν 2.100.000 και ήδη είχαν ήδη εμβολιαστεί 660.000 πολίτες.

Μισή δόση Moderna

Ο κ. Θεμιστοκλέους υπενθύμισε ότι η τρίτη δόση εμβολίου για πολίτες που εμβολιάστηκαν με Pfizer ή AstraZeneca ή Moderna, γίνεται με mRNA εμβόλιο της Pfizer ή μισή δόση του εμβολίου της Moderna. Για τους πολίτες που εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο της Johnson & Johnson η αναμνηστική δόση γίνεται είτε με το εμβόλιο Johnson & Johnson, είτε με Pfizer ή με μισή δόση Moderna.

dikaiologitika.gr