Αυτές οι μικρές χαρές…

Το αγαπημένο παραδοσιακό κέρασμα για μικρούς αλλά και μεγάλους, «το Μαλλί της Γριάς», δε θα μπορούσε να λείπει από το μικρό υπαίθριο παζάρι που έχει στηθεί παραπλεύρως του Παλιού Ι.Ν. Αγίου Χριστοφόρου Αγρινίου, με τη ευκαιρία του εσπερινού για τον εορτασμό του Πολιούχου.

Μάλιστα πολλοί ήταν αυτοί που αναζήτησαν φέτος, μετά από δύο χρόνια πανδημίας, την παραδοσιακή και πεντανόστιμη μπάλα ζάχαρης, η οποία αποτελεί για τους μεγαλύτερους μία από τις πιο έντονες αναμνήσεις των παιδικών χρόνων και για τους μικρότερους ένα γλυκό και γευστικό δέλεαρ!

«Το Μαλλί της Γριάς» φτιάχνεται ζεστό – ζεστό και «σερβίρεται» επιτόπου. Το βασικό υλικό της συνταγής είναι η λευκή κρυσταλλική ζάχαρη (με χρωστική ουσία – ροζ τις περισσότερες φορές). Στο ειδικό φυγοκεντρικό μηχάνημα, ο πωλητής υγροποιεί την ζάχαρη με την μέθοδο της υψηλής θερμοκρασίας και κατόπιν η φυγόκεντρος δύναμη εκτινάσσει την ζάχαρη σε μορφή ινών, τις οποίες περίτεχνα τυλίγει γύρω από ένα ξυλάκι, δίνοντας την εικόνα του μαλλιού της γριάς.

Το παραδοσιακό γλυκό λοιπόν, το οποίο απολαμβάνουμε στις πανηγύρεις των εορτών, επέστρεψε φέτος, όπως και πολλά άλλα -μικρά ή μεγάλα- πράγματα μετά από δύο χρόνια, και μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε πόσο σημαντικές είναι αυτές οι μικρές χαρές που μας στέρησε η πανδημία και πόσο δεν τις εκτιμούσαμε!


Agrinio365 Media Group (AgrinioTimes.gr – Antenna-Star.gr)

Νάντια Μπούτα