Αυτή είναι η αποτελεσματικότητα της τρίτης δόσης με Pfizer

Σύμφωνα με τις δύο εταιρείες και όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, η κλινική δοκιμή με τη συμμετοχή 10.000 ατόμων ηλικίας 16 και άνω, έδειξε 95,6% αποτελεσματικότητα απέναντι στη νόσο, κατά τη διάρκεια μιας περιόδου που η μετάλλαξη Delta ήταν κυρίαρχη.

 Σύμφωνα με τις δύο εταιρείες και όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, η κλινική δοκιμή με τη συμμετοχή 10.000 ατόμων ηλικίας 16 και άνω, έδειξε 95,6% αποτελεσματικότητα απέναντι στη νόσο, κατά τη διάρκεια μιας περιόδου που η μετάλλαξη Delta ήταν κυρίαρχη.

Η Pfizer έχει σημειώσει ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της μετά από τις δύο δόσεις πέφτει με την πάροδο του χρόνου, επικαλούμενη μια μελέτη που έδειξε 84% αποτελεσματικότητα από το 96% τέσσερις μήνες μετά τη δεύτερη δόση.

Οι εταιρείες σημείωσαν πως το χρονικό διάστημα ανάμεσα στη δεύτερη δόση και την τρίτη δόση ή το placebo στη μελέτη ήταν περίπου 11 μήνες.

«Αυτά τα αποτελέσματα παρέχουν επιπλέον αποδείξεις για τα πλεονεκτήματα των ενισχυτικών δόσεων καθώς προσπαθούμε οι άνθρωποι να παραμείνουν καλά προστατευμένοι από τη νόσο», δήλωσε ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, σε μια δήλωσή του.

Οι εταιρείες δήλωσαν ότι θα υποβάλουν λεπτομερή αποτελέσματα της δοκιμής για δημοσίευση, στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και σε άλλους ρυθμιστικούς φορείς το συντομότερο δυνατό.

Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ και της ΕΕ έχουν ήδη εγκρίνει μια τρίτη δόση εμβολίων COVID-19 από την Pfizer-BioNTech και τη Moderna Inc (MRNA.O) για ασθενείς με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα που είναι πιθανό να έχουν ασθενέστερη προστασία από τα σχήματα δύο δόσεων.

dikaiologitika.gr