«Αυτή η νύχτα μένει»: Ξεκινά τον Οκτώβριο – Αρχίζουν γυρίσματα σε φυσικούς χώρους του Αγρινίου

«Αυτή η νύχτα μένει»: Αγρίνιο 1984, στο νυχτερινό κέντρο το «Όνειρο». Πίσω από τους δυνατούς προβολείς, την ψευδαίσθηση του στρας, τον λουλουδοπόλεμο και την ευφορία του αλκοόλ, κρύβονται ανθρώπινες ιστορίες γεμάτες αλήθεια και πόνο.

Και μια ηθική που είναι συχνά καθαρότερη από την υποκρισία των ισχυρών και των επιφανών της ημέρας. Η σειρά «Αυτή η νύχτα μένει» έρχεται στον ALPHA για να μας γνωρίσει έναν άλλο κόσμο από αυτόν που γνωρίζουμε ή φανταζόμαστε ότι υπάρχει..

Ο Χρηστός (Γιάννης Στάνκογλου) είναι ένας αυτοδημιούργητος Δήμαρχος μιας επαρχιακής πόλης της δεκαετίας του ’80 και ανερχόμενος πολιτικός με γνωριμίες και διασυνδέσεις που μπορούν να τον πάνε μπροστά. Ο Στρατής (Βασίλης Μπισμπίκης) είναι ένας ντόμπρος και ασυμβίβαστος ιδιοκτήτης του τοπικού σκυλάδικου.

Όταν ο Χρήστος μαθαίνει πως ο Στρατής δεν ήταν μια περιστασιακή σχέση της γυναίκας του, αλλά ο κρυφός της έρωτας για 20 χρόνια, το μαγαζί του και ολόκληρος ο κόσμος του αρχίζουν να δέχονται έναν ανελέητο «πόλεμο» από παντού.

Οι συνέπειες αυτού του «πολέμου» έχουν και παράπλευρα θύματα. Καθώς τα μυστικά όλων αποκαλύπτονται και οι απώλειες… στοιβάζονται και από τις δυο πλευρές, ένας μεγάλος έρωτας γεννιέται και κάποιοι άνθρωποι κερδίζουν μια δεύτερη ευκαιρία.

Ταυτόχρονα, ένας ανεξιχνίαστος φόνος, που συνδέεται με το παρελθόν τους, συνεχίζει να τους απειλεί. Κι όλα αυτά σε μια Ελλάδα που αλλάζει με γοργούς ρυθμούς θέλοντας να αφήσει πίσω της το παλιό και να εξερευνήσει το νέο, με λάθος όμως τρόπο…

Τα γυρίσματα πραγματοποιούνται μόνο σε φυσικούς χώρους και καθόλου σε πλατό. Τα σπίτια και το μαγαζί όπου εξελίσσεται η δράση βρίσκονται όλα στην Αθήνα, ενώ αυτές τις μέρες η παραγωγή θα ταξιδέψει μέχρι το Αγρίνιο για να κάνει τον πρώτο κύκλο εξωτερικών γυρισμάτων στην πόλη.

Πάντως, όλα τα εσωτερικά γυρίσματα θα γίνονται στην πρωτεύουσα για λόγους οικονομίας σε χρόνο και χρήμα. Η σειρά αναμένεται να κάνει πρεμιέρα μέσα στον Οκτώβριο και θα μεταδίδεται τρεις φορές την εβδομάδα αμέσως μετά τον «Σασμό».

Η ταυτότητα της σειράς

Το σίριαλ «Αυτή η νύχτα μένει» βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Θάνου Αλεξανδρή. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Κατερίνα Φιλιώτου και την επιμέλεια του σεναρίου η Ιωάννα Κανελλοπούλου και ο Γιώργος Μακρής.

Πρωταγωνιστούν οι: Βασίλης Μπισμπίκης, Γιάννης Στάνκογλου, Άννα Μόσχα, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Κόρα Καρβούνη, Γιάννης Τσορτέκης, Γιάννος Περλέγκας, Ελένη Ρουσσινού, Βίκυ Παπαδοπούλου, Γιώργος Αρμένης, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Κώστας Μπερικόπουλος, Μαρία Κατσανδρή, Γιάννης Νταλιάνης, Στάθης Κόικας, Γιάννης Εγγλέζος, Ναταλία Σουίφτ, Μελίνα Λεφαντζή, Αινείας Τσαμάτης, Τάσος Λέκκας, Δημήτρης Πλειώνης, Γιάννης Απέργης, Νικολέτα Καρρά, Ελένη Βεργέτη, Θανάσης Βλαβιανός, Αναστασία Τσιλιμπίου, Σπύρος Σταμούλης, Νίκος Βατικιώτης, Γιώργος Τσάφας, Χρήστος Παπαδοπούλας, Φοίβος Παπακώστας, Ντένης Μακρής, Μάρω Παπαδοπούλου και Ελισάβετ Καβαλάκη.

Τηλέραμα