Οι αυτοσχεδιασμοί του εμβολιασμού

Στις 4 Ιανουαρίου, την ερχόμενη Δευτέρα δηλαδή, θα ξεκινήσει, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού όλου του νομού σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο χώρο των εξωτερικών ιατρείων.

Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο, ότι αυτές τις μέρες, κάθε φορά που θα συναντάμε τη φράση «σύμφωνα με τον προγραμματισμό» θα πρέπει να είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι δεν θα έχουμε να κάνουμε με έναν «πακτωμένο» προγραμματισμό, ο οποίος θα προχωράει με καλά σχεδιασμένα και ολοκληρωμένα βήματα προς την ολοκλήρωση της επιχείρησης «Ελευθερία» (ή Θάνατος), αλλά θα ανακαλύπτεται σταδιακά και με βάση την έμπνευση της στιγμής, ποντάροντας περισσότερο στον αυτοσχεδιασμό και από καθόλου έως λιγότερο καθόλου στον σχεδιασμό.

Ορίστε ένα δείγμα γραφής αυτού του προγραμματισμού:

Μέχρι πριν από λίγες μέρες και σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι εμβολιασμοί των υγειονομικών θα πραγματοποιούνταν στις μονάδες υγείας που υπηρετούν, οι οποίες, όπως ήταν φυσικό, φρόντισαν και προμηθεύτηκαν, όλα τα απαραίτητα υλικά για την υλοποίηση του. Κυρίως τα φάρμακα για την αντιμετώπιση των παρενεργειών.

Τίποτα από αυτά δεν ισχύει. Όλοι οι υγειονομικοί του νομού θα εμβολιαστούν στο νοσοκομείο Αγρινίου.

Άλλο δείγμα γραφής:

Μέχρι προχτές, που είχε ζητηθεί από το προσωπικό του νοσοκομείου να δηλώσει τη συμμετοχή του ή μη στον εμβολιασμό είχαν προκύψει τα παρακάτω στοιχεία. 390 περίπου υγειονομικοί, είχαν δηλώσει ότι θα κάνουν το εμβόλιο (σε αυτό το αριθμητικό μέγεθος βρίσκεται η πλειοψηφία του επιστημονικού προσωπικού της Μονάδας του Αγρινίου), 330 περίπου ότι δεν θα το κάνουν και γύρω στους 25 ότι «ακόμα το σκέφτονται».

Από προχτές αυτή η λίστα δεν ισχύει. Οι εργαζόμενοι στο κάθε τμήμα θα ερωτηθούν ξανά και θα προκύψουν νέοι κατάλογοι ανά τμήμα.

Αυτά προς το παρόν.

Εδώ θα είμαστε και του χρόνου για να συνεχίσουμε.

Να έχετε καλή, νέα χρονιά.


Λευτέρης Τηλιγάδας
«Agrinio 365» Media Group | AgrinioTimes.gr, Antenna-Star.gr