Αχαΐα: Αυξάνονται τα κρούσματα, οι νοσηλείες και τα θετικά δείγματα

Ο αυξημένος αριθμός των νέων διανώσεων προβληματίζει τους υγειονομικούς καθώς εκφράζονται έντονοι φόβοι ότι το επόμενο διάστημα θα ενταθεί η πίεση στα νοσοκομεία. Ήδη, οι νοσηλείες στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας βρίσκονται ψηλά τόσο στις απλές Κλινικές όσο και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, φθάνοντας συνολικά τις 140.

Ειδικότερα, στο ΠΓΝΠ «Παναγία η Βοήθεια» νοσηλεύονται 82 ασθενείς, εκ των οποίων οι 66 στις Κλινικές, τρεις στην Παιδιατρική Κλινική και 13 στην ΜΕΘ Covid -19. Στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» νοσηλεύονται 53 ασθενείς στην Κλινική Λοιμώξεων και 5 στην ΜΕΘ Κορωνοϊού.

Αυξημένος ήταν για μια ακόμα μέρα ο αριθμός των θετικών δειγμάτων που εντοπίστηκαν κατά την διάρκεια των ελέγχων από τα κλιμάκια του ΕΟ∆Υ στο ευρύ κοινό της Αχαΐας.

Συγκεκριμένα, χθες σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έδωσε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης στο Επιμελητήριο Αχαΐας διενεργήθηκαν 411 δειγματοληπτικοί έλεγχοι και βρέθηκαν 14 θετικά τεστ, ενώ στο ∆ιακοπτό από τα 126 τεστ «κοκκίνησαν» τα 2.

Σήμερα, έχουν προγραμματιστεί δειγματοληπτικοί έλεγχοι εκτός από το Επιμελητήριο (από 9:00 π.μ. – 8:30 μ.μ.) και στην Μαρίνα πλησίον του καταστήματος «Θεατράκι» (από 09:00 με 14:30) για το ευρύ κοινό.

dete.gr