Αχαΐα: Μαρτύριο της «σταγόνας» η έκδοση αδειών κυκλοφορίας και πινακίδων

Σε μαρτύριο της σταγόνας παραπέμπει το σκηνικό που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών  του υπουργείου Μεταφορών  στην Πάτρα, η οποία υπάγεται στην Περιφέρεια Δυτικής  Ελλάδος και είναι επιφορτισμένη με την έκδοση των αδειών και των σχετικών πινακίδων κυκλοφορίας για τα οχήματα.

Η καθυστέρηση στην έκδοση των αδειών και των μεταβιβάσεων και η ταλαιπωρία από την οποία συνοδεύεται η ολοκλήρωση των απαιτούμενων πράξεων,  έχει οδηγήσει σε ασφυξία χιλιάδες  πολίτες, καθώς στο «μηχανολογικό» της Πάτρας σε ετήσια βάση γίνονται 20.000 συνολικά πράξεις.

Η αναζήτηση λύσης στο «Γόρδιο Δεσμό» που επί χρόνια έχει δημιουργηθεί, αποτελεί το μεγάλο ζητούμενο, για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτό , στη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χαράλαμπου Μπονάνου και με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων , αποφασίστηκε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες προκειμένου εντός δύο μηνών να τεθεί σε εφαρμογή  ψηφιακή πλατφόρμα, μέσω της οποίας με το πάτημα ενός «κουμπιού» οι συναλλασσόμενοι  με την υπηρεσία θα υποβάλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, αποφεύγοντας τις χρονοβόρες διαδικασίες και ελαχιστοποιώντας το χρόνο συγκέντρωσης και  κατάθεσής τους.

Επίσης αποφασίστηκε να τεθείς ε πλήρη εφαρμογή ο «θεσμός» των ραντεβού για την απευθείας συναλλαγή με τη Διεύθυνση  του υπουργείου υποδομών και μεταφορών στην Πάτρα  και η ανακατανομή του προσωπικού , σε ότι αφορά τις θέσεις που έχει αυτό τοποθετηθεί.

PatrasTimes.gr