Αχαΐα: Τέλος στον «βραχνά» των μεταγωγών κρατουμένων των φυλακών

Χρειάστηκαν αρκετά χρόνια για να παρθεί η απόφαση για την απεμπλοκή των αστυνομικών που υπηρετούν στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας, από τις μεταγωγές κρατουμένων των φυλακών του Αγίου Στεφάνου Πάτρας, από και προς τα Νοσοκομεία.

Η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου ανακοίνωσε πώς από την 1η Νοεμβρίου και την 1η Φεβρουαρίου, οι έκτακτες και τακτικές μεταγωγές εγκλείστων προς τα νοσηλευτικά ιδρύματα, θα γίνονται από τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας Εξωτερικής Φύλαξης του Καταστήματος Κράτησης Πάτρας. Σταδιακά και σ’ εύλογο χρονικό διάστημα οι αστυνομικοί θα απεμπλακούν και από την μεταφορά κρατουμένων στα Δικαστήρια.

Ειδικότερα από 1 Νοεμβρίου 2021 ανατίθενται οι έκτακτες και από 1 Φεβρουαρίου 2022 οι τακτικές μεταγωγές κρατουμένων του Καταστήματος Κράτησης Πάτρας προς τα νοσηλευτικά ιδρύματα της περιοχής στην αρμόδια υπηρεσία, το Τμήμα Εξωτερικής Φρούρησης Καταστήματος Κράτησης Πάτρας, ενώ σύμφωνα με τις δεσμεύσεις αναμένουμε και επόμενη διαταγή για την ολική απεμπλοκή μας (μεταγωγές στα δικαστήρια, ανακριτικές αρχές κλπ).

Για τις μεταγωγές των κρατουμένων από και προς τα δικαστήρια και νοσοκομεία απασχολούνται σε καθημερινή βάση 10 έως και 40 ένστολοι, με 12 -13 περιπολικά, οι οποίο προέρχονται από όλες τις υπηρεσίες της Αχαΐας , τα Αστυνομικά Τμήματα της Πάτρας, την ομάδα ΔΙΑΣ, τα Τμήματα Τροχαίας Πατρών και Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ, το Τμήμα Άμεσης Δράσης, του Αιγίου, της Δυτικής Αχαΐας, της Ακράτας, του Ερυμάνθου , των Καλαβρύτων ακόμη και από την… Κλειτορία.

Στις «θέσεις» τους οι αστυνομικοί

Πρόκειται για αστυνομικούς που έλειπαν από τους… δρόμους της Πάτρας και βασικά δίπλα από τον πολίτη. Νευραλγικές υπηρεσίες όπως η Τροχαία, η Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., η Άμεση Δράση αλλά και από ορεινές περιοχές με ελάχιστο προσωπικό αποδυναμώνονταν. Με την απεμπλοκή των αστυνομικών από το συγκεκριμένο πάρεργο θα ενισχυθεί η αστυνόμευση στις γειτονιές και στις συνοικίες της Πάτρας αλλά και σε ολόκληρη την Αχαΐα από όπου μετακινούνταν προσωπικό. Οι αστυνομικοί θα βρίσκονται ως οφείλουν πλέον δίπλα στους πολίτες με στόχο να εμπεδώσουν το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών

(από την εφημερίδα  «Νεολόγος») – dete.gr