Burger σε σφολιάτα

Συστατικά

  • 420 γρ. φύλλο σφολιάτας
  • 80 γρ. κέτσαπ
  • 100 γρ. τσένταρ, τριμμένο
  • 1 ντομάτα
  • 40 γρ. μπέικον, ψημένο
  • 8 φέτες τσένταρ
  • 4 μπιφτέκια, μοσχαρίσια, ψημένα (120 γρ. το καθένα)
  • 120 γρ. μαγιονέζα

Για τη σύνθεση

  • 80 γρ. τσένταρ
  • 30 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό

Για το σερβίρισμα

  • ρόκα
  • ντοματίνια

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
Απλώνουμε τη σφολιάτα στην επιφάνεια εργασίας μας και περνάμε απλά έναν πλάστη για να ισιώσει. Κόβουμε σε τέσσερα κομμάτια.
Μοιράζουμε σε κάθε κομμάτι σφολιάτας την κέτσαπ, το τριμμένο τσένταρ, τη ντομάτα, το μπέικον, το τσένταρ σε φέτες, το μπιφτέκι, τη μαγιονέζα και την απλώνουμε με ένα κουτάλι.
Απλώνουμε στη σφολιάτα τον αραιωμένο κρόκο και κλείνουμε σε πουγκί. Γυρνάμε το burger ανάποδα ώστε η ένωση να είναι προς τα κάτω. Ιδανικά τρυπάμε την επιφάνεια της σφολιάτας για να φύγει όλη η υγρασία από το εσωτερικό της την ώρα του ψησίματος.
Για τη σύνθεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
Απλώνουμε πάνω από τη σφολιάτα τον αραιωμένο κρόκο, το τσένταρ, το ψιλοκομμένο μπέικον και μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνουμε για 25-30 λεπτά και σερβίρουμε με ρόκα και ντοματίνια.

akispetretzikis.com