Εργατικό Κέντρο Αγρινίου:Έκκληση για Συγκέντρωση Υλικής βοήθειας στους Πρόσφυγες

2000

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες του συνεχιζόμενου εγκλήματος των ΝΑΤΟ- ΕΕ στη Μέση Ανατολή. Πόλεμοι, επεμβάσεις , φτώχεια , βομβαρδισμοί οδηγούν χιλιάδες  στο ξεριζωμό και την προσφυγιά. Μέσα από φωτιά και σίδερο φτάνουν στο Αιγαίο. Δίνουν μάχη με τα κύματα , ναυαγοί στα νησιά μας, με στόχο να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς άλλες χώρες. Μάνες με μωρά στην αγκαλιά, νέοι και παιδιά συνεχίζουν με τα πόδια το ταξίδι τους προς την επιβίωση.

Την ίδια ώρα  όμως η Συνθήκη Σένγκεν , η πολιτική της Ε.Ε. τους κλείνει την πόρτα και τους στοιβάζει στην Ελλάδα , χωρίς ούτε τα στοιχειώδη. Στο κρύο , στη βροχή  ή σε καταυλισμούς που αποτελούν ντροπή για κάθε άνθρωπο . Την ίδια στιγμή ο μόνος καημός της κυβέρνησης είναι να εφαρμοστούν οι αποφάσεις της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.

Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση οι εργαζόμενοι της Ελλάδας δε θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Δε θα γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα των ιμπεριαλιστών. Δε θα αφήσουμε να κυριαρχήσουν οι ρατσιστικές, ξενοφοβικές κραυγές ( από τους ίδιους που στηρίζουν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που οδηγούν τους λαούς σε προσφυγιά).

Καλούμε την εργατική τάξη και το λαό της περιοχής να εκφράσει έμπρακτα  την ταξική του αλληλεγγύη   στα θύματα του ιμπεριαλισμού , πρόσφυγες και μετανάστες.

Γι’ αυτό το λόγο συγκεντρώνουμε υλικά πρώτης ανάγκης ( φαγητό ξηρά τροφή, νερό, χυμούς, βρεφικά είδη, πάνες κ.λ.π.) στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου.

Η συγκέντρωση θα γίνεται καθημερινά από Δευτέρα  έως Παρασκευή  από 9π.μ. – 1 μ.μ.  και 5 μ.μ. – 8 μ.μ. .

Πληροφορίες στο τηλέφωνο : 26410 22325