Σκληρή ανακοίνωση των συλλόγου των εργαζομένων του Δήμου Αγρινίου, κατά του διευθυντή της ΔΕΥΥΑ

Και μετά από έξι χρόνια θυμήθηκαν ότι η ΔΕΥΑΑ χρειάζεται βοήθεια από τις υπηρεσίες του Δήμου προκειμένου να απορροφήσει τις υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης.

Από τις αρχές του Καλλικράτη το 2011 οι υπηρεσίες του Δήμου ασκούν τις αρμοδιότητες της ύδρευσης «για λίγο διάστημα μεταβατικά» προκειμένου να προετοιμαστεί η ΔΕΥΑΑ για να τις απορροφήσει.

Όλο αυτό το διάστημα από τη μεριά της ΔΕΥΑΑ γίνονται μελέτες και καταγραφές για το πώς μπορεί να ασκηθεί μία αρμοδιότητα, που ήδη ασκείται από τους υπαλλήλους του Δήμου χωρίς να «ανοίξει ρουθούνι». Φαίνεται πως στο κομμάτι της απορρόφησης της δουλειάς δεν υπάρχει η υψηλή τεχνογνωσία που διατυμπανίζει ο κ. Γούναρης και άλλοι.  

Και μετά από έξι χρόνια θυμήθηκαν ότι η ΔΕΥΑΑ διαθέτει υψηλή τεχνογνωσία στη διαχείριση της ύδρευσης-αποχέτευσης (όχι πάντως στην αποστολή μελετών στη σωστή διεύθυνση).

Το μεγαλύτερο μέρος των μελετών και έργων ύδρευσης και αποχέτευσης ασκούνται από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου και της Περιφέρειας και η συντήρηση των δικτύων, η έκδοση και είσπραξη των λογαριασμών κι όλες οι άλλες αρμοδιότητες της ύδρευσης των εννιά δημοτικών ενοτήτων ασκούνται μαζί με πολλές άλλες αρμοδιότητες από τις υπηρεσίες του Δήμου. (Ευτυχώς που ο κ. Γούναρης τώρα που θα τις αναλάβει θα τις αναβαθμίσει και θα καταφέρει να περάσει το όφελος στους πολίτες μειώνοντας τους λογαριασμούς ύδρευσης όπως (δεν) έκανε και με τις κοινότητες Δοκιμίου και Καλυβίων). Αιδώς Αργείοι!

Ευτυχώς που σε αυτή τη μεγαλειώδη μεταμόρφωση δε θα περιλαμβάνονται με το ζόρι και οι υπάλληλοι του Δήμου, όπως ο εκπρόσωπος των εργαζομένων της ΔΕΥΑΑ πρότεινε.

Θεωρούμε αυτονόητη τη δέσμευση του Δημάρχου και των δημοτικών παρατάξεων και συμβούλων, που συμφώνησαν στο δικαίωμα των υπαλλήλων του Δήμου να επιλέξουν την παραμονή τους ή όχι στις υπηρεσίες του Δήμου και όχι αυτές να αποψιλωθούν.

Καταγγέλλουμε  τη συμπεριφορά του κ. Γούναρη (με απειλές συνεργασίες δε γίνονται) και του εκπροσώπου των εργαζομένων της ΔΕΥΑΑ (πρακτικές που θυμίζουν άλλες περιόδους. Με αυτό το καθεστώς μας καλούν να συνεργαστούμε;).

Σίγουρα πάντως δε φταίνε οι εργαζόμενοι που για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα επέκτασης ή διάλυσης της ΔΕΥΑΑ φτάσαμε να εξαντληθούν όλες οι χρονικές προθεσμίες και να λαμβάνονται αποφάσεις υπό ασφυκτική πίεση και με διαπιστωτικό και μόνο χαρακτήρα. Εκτός και αν αυτός ήταν ο σκοπός αυτής της καθυστέρησης εξαρχής.

Σε κάθε περίπτωση όμως, οι υπάλληλοι του Δήμου, με επαγγελματισμό και υψηλό αίσθημα ευθύνης, όπως έχουν δείξει όλα αυτά τα χρόνια, θα βοηθήσουν στη διατήρηση υψηλού επιπέδου παροχών προς το δημότη, με κάθε ΝΟΜΙΜΟ τρόπο.