Χρ. Σταρακά: Στη Βουλή τα προβλήματα των εργαζόμενων στη Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Αιτωλοακαρνανίας

Η Χριστίνα Σταρακά φέρνει στη Βουλή τα προβλήματα των εργαζόμενων στις Κινητές Μονάδες Ψυχικής Υγείας σε Αιτωλοακαρνανία και Αχαΐα και την ανάγκη ενίσχυσης των Μονάδων Ψυχικής Υγείας στη Δυτική Ελλάδα

Αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας για την ανάγκη ανανέωσης των συμβάσεων των εργαζομένων στις Κινητές Μονάδες Ψυχικής Υγείας στην Αιτωλοακαρνανία και την Αχαΐα και άμεσης ενίσχυσης των μονάδων Ψυχικής Υγείας στη Δυτική Ελλάδα κατατέθηκε με πρωτοβουλία της Βουλευτού Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. -Κινήματος Αλλαγής Χριστίνας Σταρακά.

Την αναφορά συνυπογράφουν επίσης οι Βουλευτές του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου, Μιχάλης Κατρίνης και Ιωάννης Τσίμαρης.

Στην αναφορά επισυνάπτονται μεταξύ άλλων οι επιστολές των εργαζομένων των Κινητών Μονάδων Ψυχικής Υγείας (Κ.Μ.Ψ.Υ.) των νομών Αιτωλοακαρνανίας και Αχαΐας σχετικά με τις συμβάσεις τους που φτάνουν στη λήξη τους στις 30/06/2024.

Όπως εξηγείται μετά το πέρας της συγκεκριμένης ημερομηνίας, οι εξυπηρετούμενοι θα μείνουν χωρίς τις παρεχόμενες υπηρεσίες, με αποτέλεσμα την υποτροπή των ασθενών, την αδυναμία διαχείρισής τους από τους φροντιστές και την αυξημένη ροή εισαγωγών στις Ψυχιατρικές Κλινικές που εξυπηρετούν τους νομούς αυτούς.

Παράλληλα, επισυνάπτεται και η επιστολή της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Νήσων με την οποία ζητείται η άμεση ενίσχυση των Κλινικών και των Δομών Ψυχικής Υγείας της Δυτικής Ελλάδας όπου εντοπίζονται ελλείψεις, αλλά και η επιστολή μιας μητέρας παιδιού με διαγνωσμένη διπολική διαταραχή, με την οποία εξηγείται πόσο απαραίτητες είναι οι δομές ψυχικής υγείας για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του παιδιού της.

Κλείνοντας, οι Βουλευτές ζητούν ενημέρωση από τον Υπουργό για τις σχετικές προθέσεις και ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί το αρμόδιο Υπουργείο με σκοπό την άμεση επίλυση του ζητήματος.

 

Διαβάστε επίσης: Ο Αντιπεριφερειάρχης Π. Σακελλαρόπουλος με τον Γ.Γ. της Τουριστικής Πολιτικής για αναπτυξιακά έργα