Άλλες Ειδήσεις
Χρήστος Μοίρας: Όταν ο Πενταλοφιώτης Chef έφτιαξε ένα… διαφορετικό γαλακτομπούρεκο στο Star Channel!
Ο Χρήστος Μοίρας ήταν ο Πενταλοφιώτης Chef που τον Ιούλιο του 2024 έφτιαξε ένα… διαφορετικό γαλακτομπούρεκο στο Star Channel!
Ο Χρήστος Μοίρας ήταν ο Πενταλοφιώτης Chef που τον Ιούλιο του 2024 έφτιαξε ένα… διαφορετικό γαλακτομπούρεκο στο Star Channel!
O Chef, τον οποίο γνωρίσαμε μέσα από το επιτυχημένο μαγειρικό ριάλιτι του Star Channel το «MasterChef» έφτιαξε γαλακτομπούρεκο και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.
-Υλικά της Συνταγής
3 Φύλλα κρούστας
200γρ. Λιωμένο βούτυρο
1 συσκευασία ζάχαρη άχνη
500γρ. κρέμα γάλακτος
300γρ. γάλα κατσικίσιο
2 βανίλιες Bourbon
120γρ. ψιλό σιμιγδάλι
120γρ. ζάχαρη
1 λεμόνι
Παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το κατσικίσιο γάλα, τη ζάχαρη, τη βανίλια Bourbon και το ψιλό σιμιγδάλι σε μια κατσαρόλα σε μεσαία φωτιά και περιμένουμε μέχρι να ζεσταθεί το γάλα προσέχοντας να μην φουσκώσει
Ταυτόχρονα σε ένα ταψί βάζουμε το πρώτο φύλλο και με ένα πινέλο το βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με άχνη.
Τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο και το τρίτο φύλλο με τον ίδιο τρόπο.
Βάζουμε από πάνω μια λαδόκολλα και άλλο ένα ταψί και τοποθετούμε στον φούρνο στους 150 βαθμούς για 15-20 λεπτά
Όταν ζεσταθεί το γάλα αυξάνουμε λίγο τη θερμοκρασία και ανακατεύουμε συνέχεια με ένα φουέ.
Όταν πήξει κατεβάζουμε απ’ τη φωτιά.
Προσθέτουμε ξύσμα από ένα λεμόνι.
Όταν είναι έτοιμη τοποθετούμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και την αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
Και τέλος το στήνουμε σαν μιλφέιγ.
Διαβάστε επίσης: Αγγελική Νικολούλη: Στα μαύρα ντυμένη και εμφανώς συγκινημένη η Πυργιώτισσα για τη συμπαράσταση στο πένθος της
























