«Cine-Πακέτο» 4Χ4 στο «Ελληνίς»

Τέσσερις ταινίες, από αυτές που αξίζει κανείς να τις δει περισσότερες από δύο φορές στη ζωή του, προβάλλει από σήμερα, Πέμπτη (20/8), μέχρι και την Κυριακή (23/8), ο Δημοτικός θερινός κινηματογράφος της πόλης του Αγρινίου, «Ελληνίς». Μια επιγραμματική αναφορά στο πρόγραμμα αυτών των τεσσάρων ημερών, είμαστε κάτι παραπάνω από βέβαιοι, ότι θα σας οδηγήσει να συμφωνήσετε μαζί μας:

για το AgrinioTimes | Λ. Τηλιγάδας

    • Πέμπτη 20 Αυγούστου  2020: «Σινεμά ο Παράδεισος», του Τζουζέπε Τορνατόρε.
    • Παρασκευή 21 Αυγούστου  2020: «Το Σκοτεινό Αντικείμενο του Πόθου», του Λουίς. Μπουνιουέλ
    • Σάββατο 22 Αυγούστου 2020: «Η Έκλειψη», του Μικελάντζελο Αντονιόνι.
    • Κυριακή 23 Αυγούστου 2020: «Η Δίκη», του Όρσον Γουέλς.

Αν, κοντά σε αυτά τα τέσσερα αριστουργήματα, προσθέσετε και την πληροφορία, ότι μπορείτε να απολαύσετε την προβολή τους στη μεγάλη οθόνη και μάλιστα σε έναν από τους πιο δροσερούς και καλαίσθητους χώρους της πόλης, με 3:00 ευρώ μόνο, τότε το συγκεκριμένο τετραήμερο «cine-πακέτο», γίνεται εξαιρετικά προκλητικό.

Από τη στήλη αυτή κάθε μέρα, θα παρακολουθούμε καθημερινά το πρόγραμμα του Δημοτικού Κινηματογράφου και θα σας ενημερώνουμε για όλα, και ιδιαίτερα, έγκαιρα και έγκυρα, για τις τυχόν αλλαγές που μπορεί να προκύψουν στον προγραμματισμό των προβολών, και όχι μόνο.


Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την Covid λειτουργία του

Όπως μας πληροφόρησε, η κ. Χριστίνα Μπαλάσκα, η οποία έχει τη διοικητική ευθύνη της λειτουργίας του «Ελληνίς», λόγω της πανδημίας (ακλόνητη δικαιολογία, το μεγάλο κακό), οι εταιρείες διανομής προβαίνουν σε μεταθέσεις ή ακόμη και ακυρώσεις προγραμματισμένων προβολών. «Βέβαια», σημείωσε η κ. Μπαλάσκα «η Κ.Ε.Δ.Α. φροντίζει και καλύπτει τα τυχόν κενά με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο και ενημερώνει έγκαιρα για τις αλλαγές».

Μιας και πέσαμε στις πληροφορίες όμως, όπως άλλοι πέφτουν πάνω στους κουραμπιέδες για παράδειγμα, και αφού έχουμε «γραμμή», και με την κ. Μπαλάσκα, αξίζει ακόμα να αναφέρουμε ότι:

Παρότι, λοιπόν, η «Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας» (ΟΚΛΕ) διεκδίκησε και κέρδισε το δικαίωμα χρήσης του 70% των καθισμάτων, η Κ.Ε.Δ.Α. αποφάσισε να χρησιμοποιήσει μόλις το 50%των καθισμάτων. Έχουν αφαιρεθεί συγκεκριμένα, 250 καθίσματα, μας είπε, αλλά δεν είναι μόνο αυτή η συμμόρφωση με τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Καθημερινά γίνεται απολύμανση σε όλους τους χώρους του κινηματογράφου, τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις, και σε διαφορά σημεία υπάρχουν απολυμαντικά. Επίσης, γίνονται συχνά συστάσεις στο κοινό για την ορθή τήρηση των μέτρων ασφαλείας από το προσωπικό, το οποίο είναι πλήρως ενημερωμένο σχετικά με το πρωτόκολλο.

«Όπως είναι φυσιολογικό», μας είπε η κ. Μπαλάσκα, «ένα μούδιασμα υπήρξε στον κόσμο, ιδίως στην αρχή. Επειδή όμως ο χώρος του κινηματογράφου είναι πολύ μεγάλος σε έκταση, το κοινό είδε ότι οι αποστάσεις και τα μέτρα τηρούνται, τους παρέχεται το δικαίωμα να μπουν στο χώρο νωρίτερα, ώστε να επιλέξουν τις θέσεις τους και να εξυπηρετηθούν καλύτερα στο κυλικείο και τελικά το αρχικό μούδιασμα ξεπεράστηκε.


Δυο λόγια για τη σημερινή προβολή

Πρώτη ταινία σ’ αυτό το τετραήμερο αφιέρωμα, όπως γράψαμε και στην κορυφή της ανάρτησης, μια ταινία, που ο τίτλος της και μόνο αρκεί, για να την ορίσει στις μέρες μας ως μια ισχυρή συλλογική ανάμνηση:

«Cinema Paradiso», του Τζουζέπε Τορνατόρε

Ο Τζουζέπε Τορνατόρε, εκτός από τη σκηνοθεσία, υπογράφει και το σενάριο αυτής της ιταλικής ταινίας του 1988, που δίκαια έχει κατακτήσει το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας εκείνη της χρονιάς, το μεγάλο βραβείο της Επιτροπής στις Κάννες, και υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες όλων των εποχών.

Μια ταινία αυτόματα κλασική, με τον τρόπο των κλασικών εικονογραφημένων, που αφηγούνται μια ιστορία με νόημα, ικανή να ακουμπήσει στην ευαισθησία των θεατών της ένα ισχυρό αποτύπωμα ζωής.

Η φωτογραφία είναι του Μπλάσκο Τζουράτο, το μοντάζ του Μάριο Μόρα, η μουσική, του κλασσικού εδώ και χρόνια, Ενιο Μορικόνε.

Στη διανομή συναντάμε τους: Φιλίπ Νουαρέ, Ζακ Περέν, Σαλβατόρε Κάσιο και Μάρκο Λεονάρντι και η διάρκεια της προβολής της είναι 155 λεπτά.

 

Κλείνουμε με την υπενθύμιση, ότι η ώρα έναρξης της προβολής είναι 9:30 το βράδυ, η διεύθυνση του «Ελληνίς» είναι  Μπότσαρη 4, και τα τηλέφωνα 26410 56754 και 26410 44345