Δ.Ε.Θ. – Μητσοτάκης: «Βρισκόμαστε στην αρχή ενός μεγάλου αναπτυξιακού κύκλου» (Videos)

Χαιρετισμό στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην αίθουσα συνεδριάσεων «Μαΐστρος» του The Met Hotel.

Ο κ. Μητσοτάκης στον σύντομο χαιρετισμό στη γενική συνέλευση της ΚΕΕΕ που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη τόνισε πως «βρισκόμαστε στην αρχή ενός μεγάλου αναπτυξιακού κύκλου» και διαβεβαίωσε ότι όλοι θα έχουν μέρισμα στα οφέλη της ανάπτυξης και πρωτίστως η νέα γενιά.

Ακόμη προανήγγειλε την ανακοίνωση σημαντικών μέτρων για την οικονομία, απόψε το βράδυ, κατά την ομιλία του στα εγκαίνια της 85ης Δ.Ε.Θ., λέγοντας μάλιστα: «θα ακούσετε ενδιαφέροντα πράγματα».

Ο πρωθυπουργός σύμφωνα με το Grtimes μίλησε για τις επαφές υπουργών με το τραπεζικό σύστημα, με σκοπό τη πρόσβαση των επιχειρήσεων στον τραπεζικό δανεισμό, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση βλέπει στα Επιμελητήρια συνεργάτες στην αναπτυξιακή προσπάθεια.

Στους χώρους της έκθεσης ο Πρωθυπουργός
Στους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης έφτασε λίγα λεπτά μετά τις 10 το πρωί του Σαββάτου ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. H άφιξη του πρωθυπουργού πραγματοποιήθηκε υπό την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και δίχως πολυπληθή υποδοχή για υγειονομικούς λόγους, υπενθυμίζοντας ότι η φετινή Δ.Ε.Θ., είναι η πρώτη Covid free Έκθεση της Ευρώπης.

Όπως αναφέρει το thesstoday.gr ο κ. Μητσοτάκης παρακολούθησε τη δέηση των εγκαινίων με την παρουσία του Μητροπολίτη Άνθιμου, ενώ αργότερα θα συμμετάσχει στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Θ.- Helexpo ΑΕ για να ενημερωθεί για ζητήματα που αφορούν την Έκθεση. Θεωρείται βέβαιο πως στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθεί το σχέδιο ανάπλασης του εκθεσιακού και συνεδριακού κέντρου της πόλης.

Παρόντες είναι μεταξύ άλλων οι: Υφυπουργός πάρα τω πρωθυπουργό, Άκης Σκέρτσος, υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη βόλτα στα Περίπτερα της Έκθεσης, ενώ, στις 20:00 έχει προγραμματιστεί η ομιλία του στα εγκαίνια της 85ης Δ.Ε.Θ., στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

newsit.gr