Δ.Ε.Υ.Α.Αγρινίου – Παρουσίαση του έργου: Αντικατάσταση αγωγών υδροδότησης Μακρυνείας – Στράτου και Αγ. Κων/νου (Videos – Photos)

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου (Αναστασιάδη 1) η παρουσίαση του έργου που φέρει τον τίτλο: «Αντικατάσταση τμήματος κεντρικού αγωγού υδροδότησης Μακρυνείας και τμημάτων αγωγών Δ.Ε. Στράτου και Αγ. Κων/νου. – Προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων τηλεμετρίας δικτύου ύδρευσης».

Η παρουσίαση έγινε από τον Δήμαρχο Αγρινίου κ. Γιώργος Παπαναστασίου, τον Διευθυντή της Δ.Ε.Υ.Α.Α. κ. Χριστόφορο Κωστάκη και τον κ. Γιώργο Νικολόπουλο, εκπρόσωπο της εταιρείας που υλοποιεί το έργο.

Το έργο «Αντικατάσταση Τμήματος Κεντρικού Αγωγού Υδροδότησης Μακρυνείας και Τμημάτων Αγωγών Δ.Ε. Στράτου και Αγ. Κωνσταντίνου –Προμήθεια και Εγκατάσταση Συστημάτων Τηλεμετρίας Δικτύου Ύδρευσης» ήταν συνολικού προϋπολογισμού 1.780.000,00€.

Η διάρκεια εκτέλεσης του έργου ήταν 12 μήνες και προέβλεπε αντικατάσταση:

τμήματος του κεντρικού αγωγού υδροδότησης της Μακρυνείας από την περιοχή Ζευγαρακίου έως τις Παπαδάτες, συνολικού μήκους 4.450 μέτρων
του κλάδου προσαγωγής του νερού στις κεντρικές δεξαμενές του Αγ Κων/νου συνολικού μήκους 500 μέτρων

τμήματος του κεντρικού αγωγού τροφοδοσίας της Δ.Ε. Στράτου συνολικού μήκους 230 μέτρων που βρίσκεται στην περιοχή της Γέφυρας Αχελώου.

Με το ίδιο έργο τοποθετήθηκαν συνολικά 17 σταθμοί ελέγχου του δικτύου ύδρευσης στις περιοχές των Δ.Ε. Στράτου, Νεάπολης, Μακρυνείας, Αρακύνθου και Παραβόλας.

Με αυτό το σύστημα θα παρακολουθείται και θα εποπτεύεται συνεχώς το δίκτυο υδροδότησης με αποτέλεσμα να εντοπίζονται και να αποκαθίστανται έγκαιρα τα προβλήματα που θα προκύπτουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της σημερινής παρουσίασης έγινε και ζωντανή παρουσίαση του τρόπου λειτουργίας των σταθμών ελέγχου και του τρόπου που λειτουργεί η κεντρική δεξαμενή στη Σπολάιτα.

«Πρόκειται για σημαντικά έργα υποδομής που καλύπτουν μεγάλο εύρος των Δημοτικών Ενοτήτων.

Παρεμβαίνουμε και περιορίζουμε σημαντικά τα προβλήματα υδροδότησης ενώ βελτιώνουμε σε σημαντικό βαθμό την καθημερινότητα των συνδημοτών μας.

Ταυτόχρονα βελτιώνουμε το περιβαλλοντικό και ενεργειακό αποτύπωμα αφού οι παλαιοί αγωγοί, οι οποίοι παρουσιάζουν σημαντικές βλάβες και διαρροές, θα

αντικατασταθούν από σύγχρονους με στόχο τη μείωση των διαρροών του δικτύου ύδρευσης και της κατασπατάλησης του νερού» ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Αγρινίου.

«Κάνουμε έργα για τις επόμενες γενιές. Ολοκληρώθηκε μια ακόμη παρέμβαση ζωτικής σημασίας για τους δημότες μας. Δεν θα κουραστώ να τονίζω ότι υλοποιούμε έργα υποδομής που καλύπτουν μεγάλο εύρος όλων των Δημοτικών Ενοτήτων. Με το συγκεκριμένο έργο συμπληρώνουμε τις εμβληματικές παρεμβάσεις μας και αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα υδροδότησης σε Στράτο, Άγιο Κωνσταντίνο και τμήματος της Μακρυνείας. Παράλληλα με το σύστημα τηλεμετρίας επεκτείνουμε την παρακολούθηση και επόπτευση του δικτύου υδροδότησης. Με τη λειτουργία το συστήματος τηλεπαρακολούθησης και τηλεχειρισμού θα είναι εφικτή η εξ αποστάσεως παρακολούθηση και λειτουργία των δεξαμενών, των γεωτρήσεων και των αντλιοστασίων με συνέπεια την ταχύτερη επέμβαση των συνεργείων της Δ.Ε.Υ.Α.Α. για την επισκευή των βλαβών αλλά και την εξοικονόμηση ενέργειας, χρόνου και περιορισμό της κατασπατάλησης νερού», συμπλήρωσε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

Ήδη ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση των συστημάτων τηλεμετρίας του δικτύου ύδρευσης  και η κατασκευή 17 νέων Περιφερειακών Σταθμών Ελέγχου (Π.Σ.Ε.). Οι νέοι σταθμοί τοποθετήθηκαν σε 10 δεξαμενές, 3 αντλιοστάσια, 2 γεωτρήσεις και 2 διυλιστήρια νερού που λειτουργεί η Δ.Ε.Υ.Α.Α.

Δείτε αναλυτικά την παρουσίαση των έργων της Δ.Ε.Υ.Α. Αγρινίου ΕΔΩ και της Μακρυνείας ΕΔΩ

Το AgrinioTimes.gr σας μεταφέρει βίντεο και φωτογραφικό υλικό:

Γιώργος Παπαναστασίου, Δήμαρχος Αγρινίου

Χριστόφορος Κωστάκης, Διευθυντής Δ.Ε.Υ.Α.Α.

Γιώργος Νικολόπουλος, εκπρόσωπος της εταιρείας που υλοποιεί το έργο

Διαβάστε επίσης: «Πράσινο φως» για ένα νέο μεγάλο έργο από τη Δ.Ε.Υ.Α. Αγρινίου