Το Δ.Ι.Ε.Κ. Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου συνεχίζει να καινοτομεί

Προτείνει φέτος την ειδικότητα «Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου» με νέο πιλοτικό πρόγραμμα.

Το Δ.Ι.Ε.Κ. Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου φέτος προτείνει την ειδικότητα «Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου», η οποία θα λειτουργήσει με νέο πιλοτικό πρόγραμμα κατάρτισης.

Το πρόγραμμα περιέχει νέα μαθήματα και έχει δημιουργηθεί με συνεργασία με το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) της Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. «Παγκόσμια Υγεία – Ιατρική των Καταστροφών».

Το Π.Μ.Σ., υπό τη διεύθυνση και επιστημονική εποπτεία του καθηγητή χειρουργικής της Γ’ Πανεπιστημιακής Χειρουργικής Κλινικής «Ατικόν» κ. Πικουλή Εμμανουήλ, έχει από κοινού υπογράψει εκπαιδευτικό μνημόνιο συνεργασίας με το Δ.Ι.Ε.Κ. Άργους, το οποίο είχε το συντονισμό της σύνταξης του νέου οδηγού κατάρτισης.

Μια ακόμη καινοτομία του προγράμματος, είναι ότι τα θεωρητικά μαθήματα και το θεωρητικό μέρος των μεικτών μαθημάτων μπορούν να πραγματοποιούνται εξ αποστάσεως με τη μέθοδο της σύγχρονης εκπαίδευσης και κατάρτισης, ενώ τα εργαστηριακά μαθήματα και το εργαστηριακό μέρος των μεικτών μαθημάτων, καθώς και όλες οι εξετάσεις, υλοποιούνται δια ζώσης, στα εργαστήρια και σε χώρους εργασίας.

Μπορείτε να δείτε στη σελίδα μας τον πλήρη Οδηγό κατάρτισης, της ειδικότητας (https://iekmesol.gr/publicity/oi-nees-eidikotites-diek-mesologg)

Υποβολή αιτήσεων ηλεκτρονικά

Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης επιλογής έχουν οι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, χωρίς ηλικιακό όριο, μέχρι και την Τετάρτη, 6 Σεπτεμβρίου 2023. Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: https://diek.it.minedu.gov.gr

 

Διαβάστε επίσης: Γυμνάσιο Καλυβίων: Ευχαριστήρια ανακοίνωση για τον καθαρισμό του αύλειου χώρου του Σχολείου