Δ.Σ. Αγρινίου: Aρνητική γνωμοδότηση για το υδροηλεκτρικό της Μεσοχώρας

Ομόφωνα αρνητικά γνωμοδότησε επί της αναθεωρημένης Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του υδροηλεκτρικού έργου της Μεσοχώρας το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου στο θέμα που απασχόλησε ως κύριο θέμα τη 12η Τακτική Συνεδρίαση.

Από το Δ.Σ. απουσίαζε η παράταξη της Χ. Σταρακά καθώς δεν συζητήθηκε το θέμα των καταστροφών από την κακοκαιρία.

Από την μεριά του ο Στ. Καμμένος θεώρησε ορθή την παρατήρηση της παράταξης «Αγρίνιο Μπορείς» τονίζοντας ότι η συζήτηση αφορούσε θέματα μικρότερης σημασίας και όχι σημαντικά όπως αυτά της πολιτικής προστασίας αλλά και άλλα που αφορούν την κοινωνία του Αγρινίου.

Για το θέμα των πλημυρών μίλησε και ο Τίμος Παπανικολάου, αναφέροντας ότι περιμέναμε αυτά τα καιρικά φαινόμενα και ότι συνολικά δεν έγιναν στο παρελθόν παρεμβάσεις από την Δημοτική Αρχή στις περιοχές που ταλαιπωρήθηκαν από την κακοκαιρία.

Την άποψη ότι έπρεπε να συζητηθεί το θέμα των καιρικών φαινομένων των προηγούμενων εβδομάδων είχε και ο Στ. Μερμίγκης ο οποίος επιπλέον αναφέρθηκε και στην ανάγκη ο Δήμος να ενισχύσει ακόμα περισσότερο το ζήτημα των εμβολιασμών που το τελευταίο διάστημα δεν προχωράει στην Αιτωλοακαρνανία.

Η «Συμμαχία Πολιτών» του Γιώργου Καραμητσόπουλου ανέφερε μεταξύ άλλων τις προτάσεις που προ ημερών είχε δημοσιεύσει προς συζήτηση με την Δημοτική Αρχή να τις εξετάζει.

Τέλος, αναφορά έγινε και σε αυτή τη συνεδρίαση το θέμα της Οδού Βότση. Των αλλαγών που πραγματοποιήθηκαν στις πεζοδρομήσεις υπεραμύνθηκε ο Δήμαρχος λέγοντας ότι έγιναν για το καλό των πολιτών και φυσικά και ο ίδιος αναγκάστηκε να προσαρμοστεί στις αλλαγές. Τα έργα θα ξεκινήσουν την Άνοιξη του 2022 σύμφωνα με τα λεγόμενα του.