Το δάνειο είναι εύκολο για τη Δ.Ε.Υ.Α. Μεσολογγίου, η αποπληρωµή είναι δύσκολη για το Δήµο

Με πολλή σκέψη διαχειρίζεται η δηµοτική αρχή την προοπτική λήψης δανείου για την «κόκκινη» επιχείρηση – Ήδη παρακρατούνται 420.000 ευρώ για παλιό δάνειο

Τη δανειοδότηση προτείνει ως λύση των οικονομικών προβλημάτων της Δ.Ε.Υ.Α. Ι.Π. Μεσολογγίου, η παράταξη «Συμμαχία για το Μέλλον» του Παντελή Σκαρμούτσου, με ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με τον κ. Σκαρμούτσο, δεδομένου ότι η Δ.Ε.Υ.Α. Ι.Π. Μεσολογγίου έχει σοβαρή υστέρηση εσόδων λόγω κορωνοϊού, προκύπτει άμεση ανάγκη δανειοδότησης για να καλύψει τις άμεσες ανάγκες της, ώστε να μην μείνει ο δήμος χωρίς νερό. Για να αντιμετωπισθούν οι ανάγκες, σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Σκαρμούτσου, τα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών με την από 30/12/2020 απόφαση τους, επιτρέπουν την κατ’ εξαίρεση και λόγω Covid-19 δανειοδότηση των Δ.Ε.Υ.Α. της χώρας, με τα ποσά που χρειάζονται για την εύρυθμη λειτουργία τους. Η αποπληρωμή του δανείου γίνεται σε 72 δόσεις με παρακράτηση των δικαιούμενων επιχορηγήσεων από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.). Ήδη 19 δήμοι της χώρας έχουν κάνει χρήση των διατάξεων και έχουν λάβει πλέον των 21 εκατ. ευρώ, με ποσά ανά δήμο που κυμαίνονται από 300.000 μέχρι 3,2 εκατ. ευρώ. Ο επικεφαλής της «Συμμαχίας για το Μέλλον» μάλιστα επισημαίνει ότι έχει ενημερώσει τον Δήμαρχο, Κώστα Λύρο, ο οποίος όμως δεν προέβη σε κάνει καμία ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση.

Η ΑΙΧΜΗ επικοινώνησε με την δημοτική αρχή, η οποία ναι μεν είναι υπό σκέψη για αυτή την προοπτική, όμως δεν…

Βάσω Βήττα – Εφημερίδα «ΑΙΧΜΗ» – aixmi-news.gr