Δείτε ζωντανά από την Βουλή την συζήτηση των πολιτικών αρχηγών

Τα ξίφη τους διασταυρώνουν για μια ακόμη φορά οι πολιτικοί αρχηγοί, καθώς για σήμερα έχει προγραμματιστεί η προ ημερησίας διάταξη συζήτηση στη Βουλή με αφορμή την πανδημία.

Το αίτημα είχε κατατεθεί από την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, στο οποίο κατηγορούσε την κυβέρνηση για παλινωδίες, λανθασμένη στρατηγική του «lockdown – ακορντεόν» και επικοινωνιακή διαχείριση της πανδημικής κρίσης και του εθνικού εμβολιαστικού προγράμματος.

Η ίδια επισήμαινε την ανάγκη λήψης πρωτοβουλιών και νέου σχεδιασμού απέναντι στον κίνδυνο τρίτου κύματος, τις μεταλλάξεις του ιού και την αβεβαιότητα για την πορεία του εμβολιασμού στη χώρα μας λόγω των καθυστερήσεων των φαρμακοβιομηχανιών.

Υπό αυτό το πλαίσιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται στις 11 το πρωί να ξεδιπλώσει τη βεντάλια των μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση κατά τη διάρκεια του τρίτου κύματος της πανδημίας σηκώνοντας το γάντι προς την αντιπολίτευση.

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κάνει ειδική μνεία και στα οικονομικά μέτρα – με τελευταία αυτά για την εστίαση. Κυρίως, όμως, θα σταθεί στο υγειονομικό κομμάτι, την στιγμή που το ΕΣΥ κυριολεκτικά βρίσκεται στο κόκκινο.

Θα υπερασπιστεί, επίσης, το νέο μείγμα μέτρων, το οποίο – όπως υπογραμμίζουν από το Μέγαρο Μαξίμου, θα συμβάλει στον καλύτερο έλεγχο της πανδημίας με τη βοήθεια και των πρόσθετων εργαλείων.

Υπάρχουν, εξάλλου, πρόσθετα όπλα τώρα σε σύγκριση με τους προηγούμενους μήνες:

-Αύξηση της ροής των εμβολίων. Ήδη έχει εμβολιαστεί πάνω από 10% των πολιτών.

-Δωρεάν αξιόπιστα τεστ τα οποία θα είναι διαθέσιμα από την ερχόμενη εβδομάδα.

-Βελτίωση του καιρού λόγω της άνοιξης, που συνεπάγεται περισσότερο χρόνο σε ανοιχτούς χώρους.

Επίσης, θα σταθεί στα επιπρόσθετα μέτρα για το ΕΣΥ, όπως για παράδειγμα στο γεγονός ότι το Γενικό Νοσοκομείο του Θριασίου μετατρέπεται σε νοσοκομείο για τη νοσηλεία κρουσμάτων Covid-19, καθώς επίσης ότι με τη χρήση καρδιολογικών κλινικών, θαλάμων αρνητικής πίεσης και χειρουργείων δημιουργούνται 51 καινούργιες κλίνες εντατικής θεραπείας.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας θα κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι έχει αποτύχει και πως πολίτες δεν έχουν πλέον καμία εμπιστοσύνη ως προς την διαχείριση της κρίσης.

«Χωρίς σχέδιο έκλεισε τη χώρα, χωρίς σχέδιο την ανοίγει», τονίζουν χαρακτηριστικά από την Κουμουνδούρου.

ethnos.gr