Δεκαπενταύγουστος: Κίνηση σε Λιμάνια, Κ.Τ.Ε.Λ. και Εθνικές Οδούς

Αυξημένη κίνηση και μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται από πολύ νωρίς το πρωί της Παρασκευής, παραμονή του Δεκαπενταύγουστου κυρίως στα Λιμάνια της χώρας, καθώς έχει ξεκινήσει η μεγάλη έξοδος των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου, με προορισμό τα νησιά.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας έχουν προγραμματιστεί έκτακτα δρομολόγια προς το νησί της Τήνου με τους ταξιδιώτες να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας και να είναι ενημερωμένοι για την κατάσταση στα νησιά.

Το Λιμενικό έχει τεθεί σε αυξημένη επιφυλακή για τη διευκόλυνση των επιβατών, ενώ γίνονται εντατικοί έλεγχοι στα περισσότερα λιμάνια, για την τήρηση των μέτρων που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Από το Λιμάνι του Πειραιά είχαν αναχωρήσει μέχρι τις 12:30 το μεσημέρι 10 πλοία για Κυκλάδες και Κρήτη, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Πειραιά. Συνολικά έχουν φύγει το πρωί για τα νησιά, 8.326 ταξιδιώτες και 1.359 αυτοκίνητα. Σήμερα αναμένεται να αναχωρήσουν συνολικά 22 πλοία.

Από Αργοσαρωνικό αναχώρησαν από το πρωί έξι μεγάλα πλοία με προορισμό την Αίγινα, και οκτώ δελφίνια για Αίγινα, Αγκίστρι, Πόρο, Υδρα, Σπέτσες. Το πλοίο «Ποσειδών» αναχώρησε με 152 επιβάτες και 47 αυτοκίνητα, στις 07:30 το πρωί, με προορισμό την Αίγινα.

Σήμερα και αύριο έχει προγραμματιστεί ο απόπλους από τον Πειραιά 41 πλοίων, από τη Ραφήνα 16 πλοίων και από το Λαύριο 13 κυρίως για Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη.

Σε ισχύ και αυξημένα μέτρα της Ελληνικής Αστυνομίας στο εθνικό οδικό δίκτυο. Απαγορεύεται η κίνηση φορτηγών αυτοκινήτων σήμερα και την Κυριακή από τις 4 το απόγευμα κατά την έξοδο και την επιστροφή, ενώ κατά μήκος του δικτύου θα υπάρχουν και κλιμάκια της τροχαίας για την ομαλή κυκλοφορία.

Μεσημέρι παραμονής του Δεκαπενταύγουστου, ελαφρώς αυξημένη καταγράφεται η κίνηση στα διόδια της Ελευσίνας, όπως και στο ύψος του Σκαραμαγκά στο ρεύμα προς Κόρινθο.

Αυξημένη παραμένει η κίνηση και στους δρόμους περιμετρικά του λιμανιού του Πειραιά.

Δείτε φωτογραφίες από την έξοδο των εκδρομέων για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου από το λιμάνι του Πειραιά και τα Κ.Τ.Ε.Λ.:

pireas_kinisi
pireas_kinisi_tora
limani_ploio_kinisi
ktel
ktel_kinisi

 

Τεστ κορωνοϊού στα λιμάνια Πειραιά, Ραφήνας

Με τον κίνδυνο της εξάπλωσης του κορωνοϊού να ελλοχεύει, λόγω του συγχρωτισμού, δόθηκε εντολή για άμεσο επιδημιολογικό δειγματοληπτικό έλεγχο στα λιμάνια Πειραιώς και Ραφήνας για τους εισερχόμενους στην Περιφέρεια ταξιδιώτες.

protothema.gr