Δεν παραιτείται ο Ανδρέας Τσώλης

Παρά το πρωτοφανές χθεσινό μπαράζ δηλώσεων των Κυβερνητικών Βουλευτών της Αιτωλοακαρνανίας και του Υπουργού και τις πληροφορίες που διακινούνται για την παραίτηση που του ζητήθηκε από το Υπουργείο Υγείας, ο νυν Διοικητής του Νοσοκομείου Ανδρέας Τσώλης δεν προτίθεται τουλάχιστον σε αυτή τη φάση να παραιτηθεί με βάση πληροφορίες που διαχέονται από το περιβάλλον του. 

Άλλωστε ενδεικτικό αυτής της απόφασης ήταν το ύφος στη χθεσινή του απαντητική του επιστολή προς τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Μάριο Σαλμά στην οποία μεταξύ των άλλων επισημαίνοταν:

«Η πλειοψηφία των πολιτών γνωρίζει πάρα πολύ καλά για την προσφορά μου κατά τη διάρκεια της θητείας μου και πως δόθηκε η μάχη κατά της πανδημίας. Γνωρίζουν ότι χωρίς εξειδικευμένο προσωπικό και ειδικούς λοιμοξιολόγους αλλά με το υπάρχον ελλειμματικό προσωπικό δόθηκε η μάχη κατά της πανδημίας και αντιμετωπίστηκε παρά τις απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, που ούτως ή άλλως συνέβησαν σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας.
Τις αιτίες που χάθηκαν οι συνάνθρωποι μας και αν τα ποσοστά είναι υψηλά ή χαμηλά θα το εντοπίσουν οι ειδικοί έλεγχοι που έχουν ήδη αποφασιστεί σε Διοικητικό επίπεδο. Ας διερευνηθούν και κατόπιν εισαγγελικής παρέμβασης.
Προσωπικά δεν έχω να φοβηθώ τίποτε ούτε σε διοικητικό ούτε σε ποινικό επίπεδο.
Φοβούνται μόνο όσοι δεν διακατέχονται από ηθικές και άξιες αλλά ενεργούν με τρόπο που βλάπτουν την τιμή και την υπόληψη συνανθρώπων τους προκειμένω να αποκομίσουν οφέλη».

Βέβαια, οι επόμενες ώρες θα δείξουν για το ποιες θα είναι τελικά οι αποφάσεις του κ. Ανδρέα Τσώλη ο οποίος έχει τη στήριξη των τοπικών Βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αλλά και του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.