Δεν πίστευα στα μάτια μου

Παρατηρούσα χθες μια φωτογραφία από τη δειγματοληψία στο αστυνομικό μέγαρο, που έγινε το Σάββατο της προηγούμενης εβδομάδας -αυτή που έβγαλε τα 34 θετικά κρούσματα, λέω- και πραγματικά δεν πίστευα στα μάτια μου.

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και σεις, ο συγκεκριμένος επιστήμονας που κάνει τη δειγματοληψία από τον αστυνομικό που το παίρνει το «υλικό», μόνο μπλουζ που δεν χορεύουν.

Και βγαίνει μετά ο Χαρδαλιάς, και ο κάθε Χαρδαλιάς, και σου λέει, «κρατάτε τις αποστάσεις».

Όπως ο εν λόγος γιατρός, ας πούμε; Που όσο ιικό φορτίο είχε, αν είχε και ευτυχώς που δεν είχε, ο αστυνομικός, θα μπορούσε να το πάρει με την αγκαλιά αυτή και να το μεταφέρει στον επόμενο… και μετά στον επόμενο… και μετά… και μετά να ψάχνεται ο Διοικητής της Διεύθυνσης, να βρει non covid όργανο της τάξης για να την επιβάλει.

Εξ όσων γνωρίζω κι απ’ όσα έχω δει δηλαδή, η σωστή στάση του επιστήμονα που κάνει το τεστ είναι η παρακάτω και όχι η παραπάνω.

Να μην πω για την αμφίεση: μια μάσκα και ένα ζευγάρι πλαστικά γυαλιά μόνο και τίποτ’ άλλο.

Που είναι για παράδειγμα η ασπίδα προσώπου.

Ευτυχώς που κανένας από τους αστυνομικούς τελικά δεν ήταν πραγματικά θετικός… Γιατί δεν θέλω να σκεφτώ, τι θα μπορούσε ίσως να γίνει, αν ήταν.

Τι να πω; Γιατρός δεν είμαι· απ΄ότι βλέπω κι απ’ ότι μου λένε γράφω, αλλά εδώ οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους.

Υ.Γ.1. Πάντως η νοσοκόμα  πίσω είναι προφυλαγμένη άψογα και στην παραπάνω φωτογραφία και στην πάρα-παραπάνω.

Υ.Γ.2 Πριν το γράψω αυτό το σχόλιο πήρα και τη γνώμη ενός γιατρού, που κάνει μήνες τώρα αυτή τη δουλειά και μόλις την είδε του «γύρισαν τα μάτια».

Τέλος.


Λευτέρης Τηλιγάδας
«Agrinio 365» Media Group | AgrinioTimes.gr, Antenna-Star.gr