Δεν θα πάνε «όλα» τα παιδιά σε παιδικό σταθμό, αλλά τα «περισσότερα»

Αύξηση του αριθμού των παιδιών που θα πάνε φέτος στους βρεφονηπιακούς σταθμούς ανακοίνωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία πάντως ουσιαστικά πήρε πίσω την προεκλογική υπόσχεση της κυβέρνησης, ότι θα πάνε όλα τα παιδιά σε παιδικούς σταθμούς.

Όπως είπε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, «η εξαγγελία του πρωθυπουργού δεν μπορεί να υλοποιηθεί από τη μια μέρα στην άλλη», μεταθέτοντας την υλοποίηση του μέτρου στο τέλος της κυβερνητικής θητείας.

Με αφορμή την ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων για τους δικαιούχους των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών για τη νέα σχολική χρονιά, η Δόμνα Μιχαηλίδου ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους της εκπομπής του ΑΝΤ1 «Καλοκαίρι Μαζί», αν θα πάνε φέτος όλα τα παιδιά στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, όπως είχε δεσμευθεί προεκλογικά η Ν.Δ. και ο πρωθυπουργός.

Η υφυπουργός Εργασίας, επικαλούμενη και τις ιδιαίτερες συνθήκες της φετινής χρονιάς, λόγω κορονοϊού, απάντησε ότι «θα πάνε περισσότερα» και πρόσθεσε:

«Η εξαγγελία του πρωθυπουργού είναι μια εξαγγελία η οποία, όπως καταλαβαίνετε, δεν μπορεί να υλοποιηθεί από τη μια μέρα στην άλλη. Ούτε ο πρωθυπουργός είπε ότι την επόμενη χρονιά της διακυβέρνησής μας θα πάνε όλα τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς, όμως η προεκλογική δέσμευση του πρωθυπουργού και η δική μου ως υπεύθυνη του υπουργείου είναι ότι μέσα στη θητεία μας θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε πλήρως τη δέσμευση αυτή. Δεν καθυστερήσαμε καθόλου, αυξήσαμε τον πρώτο χρόνο κατά 20% τους δικαιούχους του προγράμματος», ξεκαθάρισε η κυρία Μιχαηλίδου μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Είπε επίσης ότι φέτος το υπουργείο Εργασίας κατόρθωσε να αυξήσει τα voucher κατά 15.000, εξηγώντας ότι όσοι δεν επιλεγούν για το πρόγραμμα των ΕΣΠΑ, τότε μπορούν να κάνουν αίτηση σε νέο πρόγραμμα του υπουργείου, το οποίο δεν θα έχει εισοδηματικά κριτήρια και να πάρουν ένα από τα 15.000 επιπλέον voucher.

efsyn