Δεύτερο κρούσμα «Ευλογιάς των Πιθήκων» στη Θεσσαλία – Πήγε στα Επείγοντα και βγήκε θετικός

Οι πληροφορίες λένε ότι την Πέμπτη διαπιστώθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας το δεύτερο κρούσμα Ευλογιάς των Πιθήκων που καταγράφεται στη Θεσσαλία.

Πρόκειται για 40χρονο Λαρισαίο, ο οποίος πήγε στα Επείγοντα έχοντας δερματικά εξανθήματα σε διάφορα σημεία του σώματός του σύμφωνα με το larissanet.

Αυτή η κατάσταση κινητοποίησε τους γιατρούς, οι οποίοι απομόνωσαν άμεσα τον 40χρονο ενώ έλαβαν δείγμα για περαιτέρω έλεγχο. Μετά το πρώτο κρούσμα που καταγράφηκε στη Θεσσαλία στα μέσα Ιουλίου και νοσηλεύτηκε επίσης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας (25χρονος κάτοικος Μαγνησίας) η Διοίκηση του Νοσοκομείου με κινήσεις του Διοικητή Δημήτρη Κατσικονούρη προμηθεύτηκε τα σχετικά αντιδραστήρια.

Την Πέμπτη το δείγμα που ελήφθη από τον 40χρονο εξετάστηκε στο πιστοποιημένο εργαστήριο του Π.Γ.Ν.Λ., όπου διαπιστώθηκε πως είναι θετικό στην Ευλογιά των πιθήκων. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύχθηκε η καθυστέρηση της αποστολής του δείγματος στο εργαστήριο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το κρούσμα έχει ήδη δηλωθεί στον Ε.Ο.Δ.Υ., ενώ ο 40χρονος νοσηλεύεται – με την γενική κατάσταση της υγείας του να είναι καλή – σε θάλαμο αρνητικής πίεσης.

newsit.gr