ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου: Εντυπωσίασε η παράσταση «Δον Καμίλο» από την ομάδα «ΘΕΑΤΡόPolice» (Video – Photos)

Πρεμιέρα για την παράσταση του έργου «Δον Καμίλο» από την ομάδα «ΘΕΑΤΡόPolice» στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου

Εντυπωσίασε το κοινό η παράσταση του έργου του Σωτήρη Πατατζή «ΔΟΝ ΚΑΜΙΛΟ», το οποίο παρουσίασε η Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα «ΘΕΑΤΡόPolice» της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας και της Τοπικής Διοίκησης Ακαρνανίας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, στην κατάμεστη αίθουσα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, το βράδυ της Παρασκευής 26 Μαΐου 2023.

Πρόκειται για την ένατη συνεχόμενη χρονιά συνεργασίας του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Αγρινίου με την ομάδα «ΘΕΑΤΡόPolice», σε μια παράσταση που έχει ανέβει στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. για πρώτη φορά, την περίοδο 1981-1982 και φέτος παίζεται για δεύτερη φορά, τιμώντας τα 40 χρόνια της ίδρυσης του και της καλλιτεχνικής του πορείας.

Λίγα λόγια για το έργο:

Το έργο του Σωτήρη Πατατζή  «Δον Καμίλο», (εμπνευσμένο από τα ευθυμογραφήματα του Ιταλού συγγραφέα Ζοβάνι Γκουαρέσκι) είναι μια κωμωδία – σάτιρα του πολιτικού φανατισμού. Το έργο διαδραματίζεται λίγο μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο σε μία μικρή πόλη της Νότιας Ιταλίας. Ένα έργο με τον Δον Καμίλο και το ποίμνιό του να δημιουργεί σχέσεις αγάπης και μίσους, έντονες πολιτικές αντιπαραθέσεις, απίστευτες καταστάσεις και φυσικά όλα αυτά υπό την σκιά του έρωτα, ο οποίος δεν λείπει.

Ιστορία της ομάδας:

Το 2013  ήταν η χρονιά που η θεατρική ερασιτεχνική ομάδα ΘΕΑΤΡόPolice, η οποία αποτελείται αποκλειστικά από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, συστάθηκε – συστήθηκε για πρώτη φορά στους πολίτες του Αγρινίου και πάντα σε συμπαραγωγή με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, έχει παρουσιάσει τις παραστάσεις: «ο Κύριος Πουρσονιάκ» του Μολιέρου, «Η σπασμένη στάμνα» του Χ.Φ. Κλάιστ, «Ψέμα στο Ψέμα» του Άντονι Νίλσον ,«Η Γραμμή» του Ίσραελ Χόροβιτς , «Ο Φίλος μου ο Λευτεράκης» του Α. Σακελλάριου, «Ο Ναυτικός και ο Φάρος» του Κόνορ Μακφέρσον και το έργο «Ο Γενικός Γραμματέας» του Η. Καπετανάκη.

Η παράσταση «ΔΟΝ ΚΑΜΙΛΟ» του Σωτήρη Πατατζή, θα παιχθεί επίσης το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Μαΐου στις 21:30, στην αίθουσα του θεάτρου.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ (ΜΕ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ)
ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ,
διανέμονται ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ  ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ
τις ημέρες των παραστάσεων από 19:00 έως 21:00

Δείτε βίντεο και εικόνες από την πρεμιέρα της παράστασης:

Την εκδήλωση άνοιξαν ο υπεύθυνος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Τοπικής Διοίκησης Ακαρνανίας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών κ. Δημοσθένης Ταμπακέλης και η Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας κ. Μαρία Στραβοδήμου, με έναν σύντομο χαιρετισμό.

Οι συντελεστές της παράστασης:

σκηνοθεσία/ διασκευή/ μουσική επιμέλεια: ΓΙΟΥΛΗ ΜΑΡΟΥΣΗ

σκηνικά: ΝΙΚΟΣ ΒΕΛΤΣΙΣΤΑΣ

κουστούμια: ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΠΑΛΕΞΗ

φωτισμοί: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

μακιγιάζ: ΜΑΡΙΑ ΤΑΡΚΑΖΙΚΗ

βοηθός σκηνοθέτη: ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΔΑΡΑΣ

παίζουν:

ΑΡΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ, ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΔΑΡΑΣ, ΧΑΡΗΣ ΚΟΥΘΟΥΡΗΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΑΧΑΝΑ, ΧΑΡΗΣ ΜΑΚΡΗΣ, ΑΝΝΑ – ΜΑΡΙΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΒΙΓΓΟΣ,ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΙΚΟΣ ΤΣΑΡΟΥΧΗΣ 

 

Διαβάστε επίσης: Στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου η παράσταση «Όσο δεν είσαι ασφαλής…»