ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου: Ο Giulo Giani συνάντησε τον Μιχαηλάγγελο Νιάρχο (Video – Photos)

«Μεσ’ τη Μεσόγειο» ήταν ο τίτλος της ξεχωριστής σύμπραξης (Giulo Giani & Μιχαηλάγγελος Νιάρχος) που ενθουσίασε το κοινό στην εκδήλωση του Μουσικού Συλλόγου «ΟΡΦΕΥΣ» το βράδυ του Σαββάτου, 9 Μαρτίου 2024 στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου

Μια εξαιρετική μουσική βραδιά με το σαξόφωνο και την κιθάρα «πρωταγωνιστές» είχε την ευκαρία να παρακολουθήσει πλήθος κόσμου στο Αγρίνιο.

Ο Giulo Giani συνάντησε τον Μιχαηλάγγελο Νιάρχο στη σκηνή του κατάμεστου ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου και ενθουσίασαν το κοινό. «Μεσ’ τη Μεσόγειο» ήταν ο τίτλος της ξεχωριστής σύμπραξης, την οργανωτική ευθύνη της οποίας είχε ο Μουσικός Σύλλογος «ΟΡΦΕΥΣ».

Το πρόγραμμα περιελάμβανε μεταξύ άλλων έργα των G. Rossini, A. Piazzola και M. Θεοδωράκη (Χαρταετοί, Μαρίνα, Απαγωγή, Άρνηση) που οι δύο ταλαντούχοι μουσικοί ερμήνευσαν μοναδικά.

Ο Giulio Giani γεννήθηκε στη Ραγκούζα το 1992. Ξεκίνησε να μελετά πιάνο και στη συνέχεια σαξόφωνο, παίζοντας για αρκετά χρόνια στη φιλαρμονική του τόπου του (Ispica).

To 2010 απέκτησε δίπλωμα στο σαξόφωνο στη Μεσσήνη, το 2014 πτυχίο μουσικολογίας στην Κρεμόνα, και το 2018 στο σαξόφωνο στην Αλεσσάντρια.

Ενδιαφέρεται για την ευλελιξία του οργάνου εντρυφώντας σε διαφορετικά είδη μουσικής από την έντεχνη δυτική μουσική μέχρι την τζαζ και από την πανκ ροκ μέχρι την αυτοσχέδια «δημιουργική» μουσική.

Πρόσφατα ξεκίνησε και τη μελέτη του ψηφιακού συνθεσάιζερ και του cornetto, όργανο με παρουσία στην Αναγεννησιακή και Μπαρόκ μουσική.

Από το 2019 διδάσκει σαξόφωνο και μουσική συνόλου στο Μουσικό Λύκειο «Secco Suardo» του Bergamo.

O Μιχαηλάγγελος Νιάρχος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1989.

Ξεκίνησε μαθήματα κιθάρας σε ηλικία 6 ετών με δάσκαλο τον Δημήτρη Τουμανίδη και ολοκλήρωσε τη σπουδή του οργάνου στην τάξη του Κώστα Κοτσιώλη το 2009.

Έχει διακριθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς κλασικής κιθάρας, με κορυφαία διάκριση το 1ο βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό Κιθάρας στη Νάξο, το 2009.

Εμφανίζεται από το 2004 σε Φεστιβάλ και Θέατρα της Ελλάδας και του εξωτερικού (Φεστιβάλ Αθηνών – Ηρώδειο & Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα «Παρνασσός», Θέατρο «Παλλάς», Konservatorium Βιέννης, Κρατική Όπερα Σμύρνης και Σαμψούντας και σε διάφορα Διεθνή Φεστιβάλ Κιθάρας της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Σημαντικές συμπράξεις του: Κρατική Ορχήστρα Θεσαλονίκης (2013). «Συμφωνιέτα» Αθηνών σε έργα Μίκη Θεοδωράκη (2018).

Πρώτη παγκόσμια εκτέλεση των έργων Affection & No answer του Βασίλη Ρακόπουλου για κιθάρα και κουιντέντο εγχόρδων Φστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου (2018).

Επίσης με τους Al di Meola, Γ. Κιουρτσόγλου, Σ. Λάντσια, Γ. Νιάρχο, Janet Kapuya, Μ. Τσέρτο, Μ. Λυδάκη, Μ. Στόκα, Β. Λέκκα, Σάμι Αμίρη και Β. Ρακόπουλο.

Από το 2016 συνεργαζόταν με τον Μίκη Θεοδωράκη αναλαμβάνοντας τη διασκευή έργων του συνθ΄πετη για κιθάρα.

Το 2022 κυκλοφόρησε ο δίσκος Solo Guitar με τις πιο σημαντικές διασκευές του.

Από το 2007 μέχρι σήμερα διδάσκει ως καθηγητής κιθάρας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Απήγγειλε ο Γιάννης Παπαγεωργίου ενώ παρουσίασε την επιτυχημένη εκδήλωση η ‘Εβελυν Τριανταφύλλου.

 

Διαβάστε επίσης: Αγρίνιο: Με «Ροζ Πάνθηρα» και αποκριάτικα ακούσματα ενθουσίασε η Φιλαρμονική (Videos – Photos)