Διαδικασία απόδοσης των αναδρομικών περιόδου 2015-16 στους συνταξιούχους

Οι συγκεκριμένες «παρτίδες» αναδρομικών φτάνουν έως και τα 9.200 ευρώ, ανάλογα με το ταμείο, και αναμένεται να κατατεθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων στο άμεσο διάστημα. Όπως αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση του «Έθνους», τα αναδρομικά του 11μηνου Ιουλίου 2015 – Μαΐου 2016 θα καταβληθούν το δεύτερο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

Σε αυτό το δεκαήμερο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα πληρωθούν αναδρομικά ύψους 1,4 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 892 εκατ. θα λάβουν οι συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα με συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα 496 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν στους συνταξιούχους – δικαιούχους του δημοσίου τομέα.

Νέο «πακέτο» αναδρομικών τον Δεκέμβριο
Την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το ethnos.gr, θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση για την καταβολή των αναδρομικών ποσώντων κυρίων συντάξεων και στους συνταξιούχους του δημοσίου τομέα. Η τροπολογία θα προβλέπει την επιστροφή αναδρομικών κύριων συντάξεων από τις αντισυνταγματικές περικοπές του 2012 για το 11μηνο Ιούλιος 2015 – Μάιος 2016, με την ρήτρα πως αποσβένονται για όσους τα λάβουν οι πιθανές μελλοντικές διεκδικήσεις για τα αναδρομικά από δώρα και επικουρικές.

iefimerida.gr