Διαδικτυακή εκδήλωση αφιερωμένη στον Γιούρι Γκαγκάριν από την Α.Ε.Α. (Video – Photos)

Με αφορμή τη συμπλήρωση 60 ετών φέτος από την πρώτη φορά που ο άνθρωπος πάτησε το πόδι του στο διάστημα, Η Αστροφυσική Εταιρεία Αγρινίου στο πλαίσιο της παγκόσμιας γιορτής, Yuri’s Night, διοργανώνει μια διαδικτυακή εκδήλωση αφιερωμένη στον Γιούρι Γκαγκάριν.

 

Ο Γιούρι Γκαγκάριν 9 Μαρτίου 1934 – 27 Μαρτίου 1968, ήταν Σοβιετικός κοσμοναύτης που, στις 12 Απριλίου του 1961, έγινε ο πρώτος άνθρωπος που ταξίδεψε στο διάστημα και μπήκε σε τροχιά γύρω από τη Γη.

Το Yuri’s Night – Η νύχτα του Γιούρι, είναι μια παγκόσμια γιορτή, όπου η ΑΕΕΔΕ – Ηρακλής, συμμετέχει, με σκοπό τον εορτασμό αυτής της ιστορική πτήσης όπου φέτος ολοκληρώνονται 60 χρόνια.

Θα παρουσιαστεί υλικό από το γεγονός καθώς και φωτογραφίες του Γιούρι Γκαγκάριν από την επίσημη επίσκεψή του στην Ελλάδα, όπου έχει δοθεί από τη Ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα, όπου υποστηρίζει και την εκδήλωση.

Θα έχουμε την τιμή και χαρά να χαιρετήσει την εκδήλωση ο πολιτιστικός ακόλουθος της Πρεσβείας της Ρωσίας στην Ελλάδα κ. Θεόδωρος Καλάϊντοφ.

Θα ακολουθήσει σύντομη διάλεξη που θα παρουσιαστεί όλο το χρονικό της ιστορικής αυτής διαστημικής επιτυχίας και πρωτιάς με τίτλο «60 χρόνια Γιούρι Γκαγκάριν» με ομιλητή τον κ. Νικόλαο Γυπράκη – Αεροναυπηγός NORTHROP UNIVERSITY, Los Angeles, Calif

Η εκδήλωση στο facebook: https://fb.me/e/1kLMIad3t
Η εκδήλωση στο YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=x4nkCfeyH9E