Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Η Ισότητα των φύλων στην Ευρώπη που εξελίσσεται»

Διαδικτυακή εκδήλωση του Europe Direct και της  Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας Φύλων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Την Τρίτη 16/11/2021 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή εκδήλωση του Europe Direct σε συνεργασία με την Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας Φύλων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με θέμα: «Η Ισότητα των φύλων στην Ευρώπη που εξελίσσεται».

Σκοπός της ημερίδας, να καταγραφούν και να αξιοποιηθούν οι απόψεις των συμμετεχόντων, οι οποίες   θα συμπεριληφθούν σε έκθεση που θα καταχωριστεί στην πλατφόρμα της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης.

Την εκδήλωση άνοιξε η  Υφυπουργός Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα, η οποία έκανε εκτενή αναφορά στο έργο που έχει παραχθεί όλο αυτό το διάστημα, αλλά και σε όλα εκείνα που θα γίνουν στο μέλλον με σκοπό η κάθε γυναίκα να βασίζεται στις δικές τις δυνάμεις. 

Κατόπιν πήρε το λόγο η  Γενική Γραμματέας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Γιάννα Χορμόβα, η οποία κατά τον χαιρετισμό της αναφέρθηκε στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης και αφύπνισης που συντελείται μέσα από την συνεργασία των μελών της επιτροπής. 

Εν συνεχεία το λόγο πήρε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης, ο οποίος εξήρε το έργο της επιτροπής, επικρότησε  την όλη προσπάθεια που συντελείται μέσα από το EUROPE DIRECT καθώς η  αξιοποίηση του προγράμματος  αυτού,  αποτελεί μοχλό ανάπτυξης και δημιουργίας για την Δυτική Ελλάδα.

Αμέσως μετά ο λόγος δόθηκε στην Πρόεδρο της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας Φύλων Δυτικής Ελλάδας, Αμαλία Βούλγαρη, η οποία αναφέρθηκε στην ουσία του ρόλου της γυναίκας και στις δράσεις που θα μπορούσε η επιτροπή να αναλάβει. Ενώ η ίδια όπως είπε χαρακτηριστικά ήθελε να ακούσει τις απόψεις όλων των συμμετεχόντων. 

Την διαδικτυακή εκδήλωση συντόνισε η Μαρία Βουτσινά, επικεφαλής του EUROPE DIRECT Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Η συζήτηση που ακολούθησε ήταν  ενδιαφέρουσα,  όλοι οι συμμετέχοντες έθεσαν ζητήματα και αντάλλαξαν απόψεις, για το διαχρονικό φαινόμενο της βίας και κακοποίησης των γυναικών και πως μπορεί να εξαλειφθεί, μέσα από δράσεις ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και πρόληψης. Η ημερίδα ήταν άκρως επιτυχημένη καθώς συμμετείχαν περισσότεροι από 40 φορείς της Δυτικής Ελλάδας, οι τοποθετήσεις τους, πολύτιμες και ουσιαστικές, όπου κάποιες από αυτές σύντομα θα μπουν σε υλοποίηση.