Διάγγελμα Μητσοτάκη σήμερα ενόψει Χριστουγέννων, το παρασκήνιο της απόφασης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προχωρήσει σε διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό, σήμερα (18/11) το απόγευμα. Ενόψει Χριστουγέννων, ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί στις πρωτοβουλίες και τη στρατηγική της κυβέρνησης για την αναχαίτιση του νέου πανδημικού κύματος κορονοϊού.

Με την επιστροφή του από το Λονδίνο, όπου είχε συναντήσεις με τον Βρετανό ομόλογό του, Μπόρις Τζόνσον, αλλά και με επενδυτές, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα προχωρήσει σε νέο διάγγελμα προς τους πολίτες.

Σύμφωνα πληροφορίες, στο μήνυμά του θα επικεντρωθεί σε τρεις άξονες. Αφενός θα απευθύνει μια ακόμη ισχυρή προτροπή για εμβολιασμό καθώς είναι η μοναδική διέξοδος διαφυγής από την πανδημική κρίση. Ο Κ. Μητσοτάκης δεν θα αναφερθεί μόνο στην αναγκαιότητα της 3ης δόσης, αλλά παράλληλα αναμένεται να συστήσει στους ανεμβολίαστους να προχωρήσουν έστω και τώρα στην πρώτη δόση του εμβολιασμού τους ώστε να μην περάσουν τα Χριστούγεννα με αυστηρούς περιορισμούς.

Επιπλέον, αναμένεται να ξεκαθαρίσει για μια ακόμη φορά ότι η οικονομία δεν θα ξανακλείσει. Ουσιαστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να εκπέμψει ένα καθαρό μήνυμα όσον αφορά στα μέτρα και να διώξει την όποια σύγχυση δημιουργείται στους πολίτες από διαφορετικές «φωνές». Δεν δεν σκοπεύει να ανακοινώσει νέα μέτρα με το μήνυμά του, όμως δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να κάνει λόγο για πιθανότητα επιμέρους περιορισμών στην περίπτωση που συνεχιστεί η αυξητική τάση σε κρούσματα, θανάτους και διασωληνώσεις.

Για την απόφαση του πρωθυπουργού να τοποθετηθεί απέναντι στους πολίτες για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο, φαίνεται πως έχει παίξει ρόλο η αυξημένη προσέλευση που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες. Είναι ενδεικτικό το γεγονός, ότι ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης υπογράμμισε πως για τα ραντεβού της 1ης δόσης, τις τελευταίες δυο εβδομάδες, «έχουμε 192.000 ραντεβού που κλείστηκαν».

Ανεβάζει τους τόνους ο Τσίπρας με αφορμή το διάγγελμα

Ο Αλέξης Τσίπρας ανεβάζει τους τόνους με αφορμή το σημερινό διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στα social media ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, το διάγγελμα Μητσοτάκη θα είναι «ακόμα μία παράσταση με 17.000 νεκρούς και το ΕΣΥ διαλυμένο». «Μετά από τόσα διαγγέλματα αυτοθαυμασμού, με πανηγυρικούς για τη νίκη επί της πανδημίας και για το τελευταίο μίλι, αύριο ακόμη μια παράσταση, με 17.000 νεκρούς και το ΕΣΥ διαλυμένο. Ως εδώ όμως η κοροϊδία. Αμέσως μετά, θα κάνω δημόσια δήλωση σε όλα τα ΜΜΕ», σχολίασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Χρήστος Τέλιος – dikaiologitika.gr