Διακοπή καπνίσματος και άσκηση το μήνυμα ζωής που στέλνει η Π.Δ.Ε.

Σε δυο εκδηλώσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου 20 Απριλίου 2019 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, μαζί με στελέχη της Περιφερειακής αρχής.

Ο κ. Κατσιφάρας επισκέφθηκε αρχικά το σημείο της ενημερωτικής εκστρατείας για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου που οργάνωσε η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας.

«Είναι ένα διήμερο ενημερωτικών δράσεων που έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει και να παροτρύνει τους πελάτες των καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής ώστε να διαμορφώσουν μια στάση σεβασμού απέναντι στον μη καπνίζοντα συμπολίτη και παράλληλα να υιοθετήσουν μια συμπεριφορά διακοπής του καπνίσματος», ανέφερε σε δήλωση του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η πρωτοβουλία της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας αποβλέπει σ’ ένα ποιοτικότερο και πιο υγιεινό περιβάλλον στους χώρους μαζικής συνάθροισης ώστε το κάπνισμα- για όσους επιμένουν σ’ αυτό- να περιορίζεται σε εξωτερικούς χώρους.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας συμμετείχε και στην έναρξη των ποδηλατικών διαδρομών, δράσης που εντάσσεται στο ευρωπαϊκό έργο «MEDCYCLETOUR: Μεσογειακές Ποδηλατικές Διαδρομές για βιώσιμο παραθαλάσσιο τουρισμό». που χρηματοδοτείται από το διακρατικό πρόγραμμα Interreg Med 2014-2020 και στο οποίο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης συμμετέχουν ως εταίροι.

Δεκάδες ποδηλάτες έδωσαν το παρών στην πρώτη διαδρομή δέκα χιλιομέτρων με τερματισμό το λιμάνι της Πάτρας ενώ αντίστοιχη διαδρομές, μεγαλύτερου μήκους, οργανώνονται έως τα μέσα Μάϊου σε Μεσολόγγι – Αιτωλικό, Πάλαιρο-Μύτικα και Λόγγο – Αλυκή Αιγίου.

Το έργο αποτελεί υποέργο του EuroVelo 8 – Mediterranean Route – Ευρωπαϊκές Ποδηλατικές Διαδρομές, προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδηλατών (ECF) για την ανάπτυξη δικτύου υψηλής ποιότητας ποδηλατικών διαδρομών που συνδέει όλη την Ευρώπη και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

«Είναι ένα πρόγραμμα που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας», υπογράμμισε ο κ. Κατσιφάρας, προσθέτοντας ότι «η δράση αυτή στοχεύει στη βιώσιμη ενίσχυση των αναπτυξιακών πολιτικών για την αποδοτικότερη αξιοποίηση των φυσικών πόρων και της πολιτισμικής κληρονομιάς στις παράκτιες και παραθαλάσσιες περιοχές, όπως επίσης στη δημιουργία ενός βιώσιμου παράκτιου και παραθαλάσσιου τουρισμού στην περιοχή της Μεσογείου».

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας συνεχάρη όλους όσοι πήραν μέρος στην ποδηλατική διαδρομή της Πάτρας, με σύμμαχο τον καιρό μιας ηλιόλουστης και ανοιξιάτικης μέρας.

«Σήμερα η Περιφέρεια συνέδεσε δυο δράσεις που αποτελούν την καλύτερη άμυνα απέναντι σε όσα απειλούν την υγεία μας αλλά και το καλύτερο μήνυμα προς του συμπολίτες. Την διακοπή του καπνίσματος και την άσκηση, μέσα απ’ την μοναδική εμπειρία και τον ελεύθερο χαρακτήρα του ποδηλάτου», επεσήμανε ο κ. Κατσιφάρας.