Ο «Διάλογος» του Διονυσίου Σολωμού στο Θέατρο της Ημέρας

Το Θέατρο της Ημέρας συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Εθνική παλιγγενεσία παρουσιάζει για πρώτη φορά σε θεατρική μορφή τον «Διάλογο» του Διονυσίου Σολωμού σε δραματουργική επεξεργασία – σκηνοθεσία Μαρίας Φραγκή από την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021 και κάθε Κυριακή στις 6 μμ.

Μετά το τέλος της παράστασης των 18:00, στις 19.15 θα πραγματοποιούνται διαλέξεις και συζήτηση με το κοινό, με αφορμή την εποχή και τον ποιητή Δ. Σολωμό. Την Κυριακή 17 Οκτωβρίου στις 19:15, ο συγγραφέας και κριτικός θεάτρου Λέανδρος Πολενάκης θα μιλήσει για τον «Διάλογο» του Σολωμού και τη μεταφορά της λογοτεχνίας στο θέατρο.

«Διάλογος» του Διονυσίου Σολωμού: Μια πρωτότυπη θεατρική πρόταση με ιδιαίτερο καλλιτεχνικό, ιστορικό και παιδαγωγικό ενδιαφέρον.

Ο «Διάλογος» αναδεικνύει θεματικά και φιλοσοφικά το υψηλό επίπεδο της σκέψης του ποιητή σε ένα μαχητικό, υποδειγματικό κείμενο για την ελεύθερη «Ελλάδα» όπως την ονειρεύτηκε και την παρουσίασε με κάθε αφορμή́.

Η παιδεία και η μόρφωση που έλαβε στην Ευρώπη ο Δ. Σολωμός δεν μείωσε διόλου την εθνική́ διάσταση της τέχνης του και τη σημασία της για την ελληνική́ γλώσσα. Ειδικά́ στην προσέγγιση του “Διαλόγου” του, φαίνεται καθαρά́ η οικουμενική́ διάσταση και οι αξίες της ελληνικότητας και της ελευθερίας χωρίς προκαταλήψεις.

Ταυτότητα της παράστασης:

Είδος: Κοινωνικό
Διάρκεια: 65 λεπτά

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία – Δραματουργική επεξεργασία: Μαρία Φραγκή
Σκηνικά – κοστούμια: Ανδρομάχη Μοντζολή
Μουσική: Άννα Μουζάκη
Φωτισμοί: Γιώργος Σηφάκης

Ερμηνεύουν (αλφαβητικά): Τάσσος Ζιάκκας (Φίλος), Τάσος Μπλάτζιος (Σοφολογιότατος), Γιώργος Ρουστέμης (Ποιητής).

Ημέρες και ώρες παραστάσεων
Κυριακή, ώρες 18:00 & 20:00
Έναρξη: Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

Τιμές εισιτηρίων
Γενική είσοδος:  12 €
Mειωμένο (ΑΜΕΑ, φοιτητικό, ανέργων): 8 €
Διατίθενται και εισιτήρια μέσω του προγράμματος Λ.Α.Ε./Ο.Π.Ε.Κ.Α.

Το ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ τηρεί όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής και αποστάσεων για την διεξαγωγή των παραστάσεων σε κατάλληλες και ελεγχόμενες συνθήκες ασφαλείας σε σχέση με τον COVID-19. Η παράσταση θα λειτουργήσει με μικτό κοινό. Οι θεατές θα πρέπει κατά τον έλεγχο να επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού /νόσησης  ή  rapid test.