«Διατροφή και Υγεία»: Πλήθος κόσμου στην Ημερίδα της Τ.ΟΜ.Υ. και του Κέντρου Υγείας Αγρινίου (Photos)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, 16 Ιουνίου στην Παλαιά Δημοτική Αγορά Αγρινίου ημερίδα με θέμα: «Διατροφή και Υγεία», την οποία διοργάνωσαν οι Τοπικές Ομάδες Υγείας (Τ.ΟΜ.Υ.) και το Κέντρο Υγείας Αγρινίου.

Σκοπός της ημερίδας ήταν η ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τη σημασία της σωστής διατροφής στη ζωή μας και την κατ’ επέκταση βελτίωση της υγείας τους.

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι τα ποσοστά παχυσαρκίας έχουν αυξηθεί, ιδιαίτερα κατά την περίοδο της πανδημίας, γεγονός που έχει άμεση επίδραση στην υγεία μας, ενώ οι προβλέψεις για το μέλλον είναι ιδιαίτερα δυσοίωνες.

Στην Ημερίδα τονίστηκε ο πολύ σημαντικός ρόλος που μπορεί να παίξει στην καθημερινότητά μας και γενικότερα τη ζωή μας μια ισορροπημένη και υγειινή διατροφή, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που η πανδημία και το άγχος της σύγχρονης ζωής αποτελούν επιβαρυντικούς παράγοντες για την υγεία μας.

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Διατροφή και Υγεία Ενηλίκων», με την έγκριση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2014-2020) από τον Μάιο του 2021.

Ομιλητές στην ημερίδα ήταν ο παθολόγος και διευθυντής Ε.Σ.Υ. του Κ.Υ. Αγρινίου Κωνσταντίνος  Ναθαναηλίδης, η νοσηλεύτρια Π.Ε. Τ.ΟΜ.Υ. Αγρινίου Καλλιρρόη Παπαδημητρίου, η οδοντίατρος και υπεύθυνη του οδοντιατρικού τμήματος του Κ.Υ. Αγρινίου και συντονίστρια του ΚΥ Κωνσταντίνα Σιδέρη και ο γενικός οικογενειακός γιατρός, διευθυντής του Ε.Σ.Υ. και συντονιστής της 3ης Τ.ΟΜ.Υ. Αγρινίου Κωνσταντίνος Ποσονίδης.